• Capacidad antioxidante y actividad antihipertensiva en carne de pacú (Pyaractus mesopotamicus). 

      Chamorro, Verónica Celeste; Vásquez, P.; Perez, Carolina Daiana; Montenegro, Luciano Federico; Hennig, Herman Hernando; Pazos, Adriana Alejandra (2020-10)
      La carne de pescado es considerada una fuente de proteínas de alto valor biológico por el contenido de aminoácidos esenciales y su mejor digestibilidad en comparación a las de otras matrices alimenticias. Asimismo y luego ...
    • Caracterización nutricional del polvo de larva de Tenebrio molitor 

      Chamorro, Verónica Celeste; Gallardo, Gabriela Laura; Vasquez Mazo, Priscilla; Aparicio, Juan José (2023-11)
      Currently, the world consumes more than 2,000 species of insects with a high nutritional profile, particularly regarding their protein content. Said protein contains a high concentration of essential amino acids and is ...
    • Contenido de biopéptidos y actividad antihipertensiva in vitro de carne de cordero de diferentes sistemas de producción 

      Chamorro, Verónica Celeste; Peranic, V.; Godoy, Maria Fernanda; Bain, Ingrid; Ceballos, Demian; Grigioni, Gabriela Maria; Pighin, Darío Gabriel; Pazos, Adriana Alejandra (Red MARCARNE, 2019-10)
      Los péptidos bioactivos presentes en diversos alimentos son objetivo de estudio ya que se ha encontrado que cumplen diversos roles fisiológicos que impactan positivamente en la salud. En particular, en el músculo esquelético ...
    • Obtención de péptidos con actividad antihipertensiva in vitro a partir de un subproducto bovino. 

      Chamorro, Verónica Celeste; Martinez, Fernanda Gabriela; Pazos, Adriana Alejandra; Szerman, Natalia; Ambrosi, Vanina A. (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)
      Bovine by-products represent approximately 66% the weight of the animal. In recent years, the market for these products has decreased because of their low costs. Due to the high protein content, some of these products can ...
    • Propiedades tecnofuncionales de grillo (Gryllus assimils) entero y en polvo 

      Chamorro, Verónica Celeste; Vasquez Mazo, Priscilla; Veggetti, Mariela Iris; Polenta, Gustavo Alberto; Gallardo, Gabriela Laura; Pazos, Adriana Alejandra (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios (AATA), 2023-10)
      The growth of the world population leads to an increase in food production, causing traditional production systems to use more resources to satisfy demand. However, there are alternatives, such as the production of insects ...
    • The Intake of Yogurt With Omega-3 Fatty Acids Affects Bone Quality in Growing Wistar Rats. Influence of Previous Nutritional Status 

      Godoy, Maria Fernanda; Diaz, Gabriela Esther; Bozzini, Clarisa; Guidi, Silvina Mabel; Ambrosi, Vanina; Mambrin, María Cecilia; Orzuza, Ricardo; Chamorro, Verónica Celeste; Slobodianik, Nora Haydee; Feliu, Maria Susana (Elsevier, 2023-07)
      Omega-3 fatty acids are important on cardiovascular health, inflammation, immune system, bone development, cognition among others. The objective was to analyze the effect of the administration of yogurt alone and added ...