Listar Artículos científicos por fecha de publicación
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Actualización sobre el uso de orujos de aceituna en alimentación animal para carne y leche = Olive pomace use on animal feeding for meat and milk production: a review
(Foro de la Alimentación, la Nutrición y la Salud, 2021)El residuo obtenido después de la extracción del aceite de oliva, denominado orujo de aceituna, presenta características muy interesantes para ser incorporado a dietas de animales para la producción de carne y leche. La ... -
Discriminación de trigo y cebada empleando imágenes satelitales ópticas y radar. Estudio de caso: partido de Coronel Rosales (Argentina)
(Instituto de Geografía, Universidad Nacional Autónoma de México, 2021-02-16)El partido de Coronel Rosales (Buenos Aires, Argentina) se halla localizado dentro de la región pampeana austral, una de las de mayor relevancia agro productiva del país. En este contexto, el conocimiento de la superficie ... -
Rust expression browser: an open source database for simultaneous analysis of host and pathogen gene expression profiles with expVIP
(BMC, 2021-03)Transcriptomics is being increasingly applied to generate new insight into the interactions between plants and their pathogens. For the wheat yellow (stripe) rust pathogen (Puccinia striiformis f. sp. tritici, Pst) RNA-based ... -
Germinación de dos especies de Rhynchosia (Fabaceae) nativas de Argentina central útiles para la restauración productiva de pastizales naturales
(Ediciones INTA, 2021-04)Los pastizales naturales del sudoeste de la provincia de Buenos Aires (Argentina) están degradados como resultado del sobrepastoreo y de la expansión de la agricultura, que han generado un fuerte impacto en la biodiversidad ... -
Clima, rendimiento y contenido proteico del grano de trigo en la Región Semiárida Argentina
(Asociación Argentina de la Ciencia del Suelo, 2021-07)Con el objetivo de establecer niveles de fertilización nitrogenada que compatibilicen incrementos de rendimiento y contenido proteico dentro del estándar de calidad de trigo, se realizaron 18 experimentos en la zona semiárida ... -
Grazing diverse combinations of tanniferous and nontanniferous legumes: implications for foraging behavior, performance, and hair cortisol in beef cattle
(American Society of Animal Science, 2021-10-17)A diversity of forages with different types and concentrations of nutrients and plant secondary compounds may lead to complementary relationships that enhance cattle performance and welfare. We determined whether grazing ... -
The Use of Temperate Tannin Containing Forage Legumes to Improve Sustainability in Forage–Livestock Production
(MDPI, 2021-11-09)Greenhouse gas emissions from ruminant livestock production systems contribute significantly to the environmental footprint of agriculture. Emissions are lower for feedlot systems than for grass-based systems primarily ... -
Estrés calórico: características y estrategias para defenderse con vacunos (carne o leche)
(Foro de la Alimentación, la Nutrición y la Salud, 2022)El estrés calórico es uno de los eventos más interesantes en la vida del ganado con graves consecuencias sobre la salud animal, productividad y calidad del producto. El estrés calórico al aumentar la temperatura corporal ... -
Increased Nitrogen Retention and Reduced Methane Emissions of Beef Cattle Grazing Legume vs. Grass Irrigated Pastures in the Mountain West USA
(MDPI, 2022-01)Grazing studies were carried out over a 5-year period using pregnant cows, yearling calves and 2-year-old heifers to investigate the influence of diet on intake, methane (CH4) emissions and retention of nitrogen (N). ... -
Evolution of the Puccinia coronata population in Argentina and identification of resistance genes useful in oat breeding programs
(Springer, 2023-10)Crown rust caused by Puccinia coronata f. sp. avenae (Pc), is the most widespread and damaging disease in oat worldwide, causing significant losses in grain yield and quality. This research documents the evolution of the ... -
Animal performance, carcass characteristics and beef quality of steers fed with a whole oat or maize grain-based diet
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (España), 2023-11)Aim of study: We evaluated the use of oat grain as an alternative source of energy to maize grain in high energy finishing diets. Maize crop production in arid and semi-arid areas is poor or non-existent. Thus, small grains ...