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Assessment of the Efficiency of Technological Processes to Modify Whey Protein Antigenicity
Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Primrose, Debora Marina; Gonzalez, Claudia Beatriz; Polenta, Gustavo Alberto (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2023-09-07)Whey is a by-product that represents a cheap source of protein with a high nutritional value, often used to improve food quality. When used as a raw material to produce hypoallergenic infant formulas (HIF), a processing ... -
Comparison of different analytical methods to evaluate the heat shock protein (HSP) response in fruits. Application to tomatoes subjected to stress treatments
Polenta, Gustavo Alberto; Guidi, Silvina Mabel; Ambrosi, Vanina; Denoya, Gabriela Inés (Elsevier, 2020-09-23)Heat shock proteins (HSP) are synthesized in living tissues exposed to transient increase in temperature and play a central role in the protective response against heat and other stresses. In fruits, this response to heat ... -
Efecto de la alta presión hidrostática en la exposición del contenido de sulfhidrilos libres en amilasa fúngica = Effect of high hydrostatic pressure on free sulfhydryl content from fungal α-amylase
Ormando, Paula; Vranic, Maria Laura; Guidi, Silvina Mabel; Ambrosi, Vanina (2018-06)El objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto térmico residual generado luego del uso en ciclos consecutivos del equipo de Alta Presión Hidrostática (APH) en tres posiciones internas (superior, central e inferior) ... -
Efecto de la aplicación de tratamientos combinados de aditivos sobre la inhibición del pardeamiento enzimático en manzanas cv. Granny Smith mínimamente procesadas
Denoya, Gabriela Inés; Ardanaz, M.; Sancho, Ana Maria; Benitez, Celia Ester; Gonzalez, Claudia Beatriz; Guidi, Silvina Mabel (Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2012-12)El pardeamiento enzimático, catalizado principalmente por la Enzima Polifenol Oxidasa (PPO), es uno de los principales problemas que afectan la calidad y limitan la vida útil de frutas y hortalizas mínimamente procesadas. ... -
Efecto de los tratamientos poscosecha en la expresión de proteínas de estrés térmico en tomate Beatriz = Effect of postharvest treatments on the expression of HSPs in tomatoes Beatriz
Guidi, Silvina Mabel; Nanni, Mariana; Budde, Claudio Olaf; Negri, Pablo Augusto; Polenta, Gustavo Alberto; Gonzalez, Claudia Beatriz (Asociación Argentina de Horticultura, 2015)El almacenamiento de frutos de tomates (Solanum lycopersicum L.) a bajas temperaturas permite extender el período de mercadeo. Sin embargo, esta fruta es susceptible de manifestar daño por frío (DF). El objetivo del ... -
Effect of salt addition on sous vide cooked whole beef muscles from Argentina
Vaudagna, Sergio Ramon; Pazos, Adriana Alejandra; Guidi, Silvina Mabel; Sanchez, Guillermo; Carp, D.J.; Gonzalez, Claudia Beatriz (Elsevier, 2007-11-17)Sodium chloride (NaCl, 0–1.4%) and sodium tripolyphosphate (STPP, 0–0.5%) were added to Semitendinosus muscles and submitted to sous vide cooking at different temperatures (55–75 °C). The effects of these three factors on ... -
Evaluación de la incorporación de Omega-3 libre y nanoencapsulado en el desarrollo de un yogur
Diaz, Gabriela Esther; Pega, Juan Franco; Perez, Carolina Daiana; Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Nanni, Mariana (PUBLITEC S.A. Argentina, 2023-03)The health benefits derived from the consumption of omega-3 eicosapentaenoic (EPA) and docosahexaenoic (DHA) fatty acids have been strongly demonstrated in the scientific literature, and their consumption is recommended ... -
Evaluation of Biochemical and Quality Attributes to Monitor the Application of Heat and Cold Treatments in Tomato Fruit (Lycopersicon Esculentum Mill.)
Polenta, Gustavo Alberto; Budde, Claudio Olaf; Sivakumar, Dharini; Nanni, Mariana; Guidi, Silvina Mabel (2015-06)The study was accomplished to optimize the application of stress treatment to prevent chilling injury (CI) in tomatoes. Four treatments were evaluated: control, heat shock applied for 24 (HS24) and 48 h (HS48), and cold ... -
Yogur como vehículo de ácidos grasos de cadena larga
Diaz, Gabriela E.; Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Nanni, Mariana (2021-05)Los ácidos grasos Omega-3 de cadena larga eicosapentaenoico (EPA) y docosahexaenoico (DHA) son micronutrientes esenciales beneficiosos para la salud humana. En seres humanos, el EPA y DHA deben incorporarse mediante la ...