• Chapter 11 - Valorization of waste and by-products from food industries through the use of innovative technologies 

      Zhu, Zhenzhou; Gavahian, Mohsen; Barba, Francisco J.; Roselló-Soto, Elena; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Denoya, Gabriela Inés (Elsevier, 2020-03-06)
      Food waste and by-products, which are normally regarded as not being valuable, have great potential for valuable compounds production. Valorization of these materials not only means more nutrients or bioactive compounds, ...
    • Green extraction of nutritional and antioxidant valuable compounds from wine by-products 

      Barba, Francisco J.; Gómez, Belén; Denoya, Gabriela Inés; Brnčić, Mladen; Brnčić, Suzana Rimac; Lorenzo, José M.; Moreno, Andrés (Taylor & Francis, 2019-09-23)
      The world wine-growing area in 2017 stands at 7.5 million hectares, with Spain having the largest number (967,000 ha), around 13% of the world surface, ranking ahead of countries, such as China (870,000 ha) and France ...
    • No lo elimine, transfórmelo 

      Polenta, Gustavo Alberto (Secretaría de Agroindustria, Argentina, 2017-02)
      El aprovechamiento de subproductos como estrategia para reducir las pérdidas y desperdicios en alimentos no solo es una inteligente forma de emplear recursos existentes sino que, además, constituye una interesante oportunidad ...
    • Obtención de péptidos con actividad antihipertensiva in vitro a partir de un subproducto bovino. 

      Chamorro, Verónica Celeste; Martinez, Fernanda Gabriela; Pazos, Adriana Alejandra; Szerman, Natalia; Ambrosi, Vanina A. (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)
      Bovine by-products represent approximately 66% the weight of the animal. In recent years, the market for these products has decreased because of their low costs. Due to the high protein content, some of these products can ...
    • Optimización de las condiciones de proceso de hidrólisis de pulmón bovino con papaína para la obtención de péptidos con poder antioxidante 

      Martinez, Fernanda Gabriela; Ambrosi, Vanina A.; Sancho, Ana Maria; Szerman, Natalia (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)
      Existen varias razones por las cuales el consumo de subproductos bovinos no se encuentra explotado en todo su potencial. Entre ellas se encuentran: percepción negativa por parte de los consumidores, prácticas culturales o ...