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¿Por qué mis gallinas ponen huevos pequeños?
(Ediciones INTA, 2017-12)En gallinas Ponedoras y Criollas suele observarse en determinada época del año una disminución repentina del tamaño de algunos huevos. Existe un mito que lo asocia a huevos que ponen los machos, y que de ellos sale “el ... -
¿Por qué nos interesa conocer el contenido de cadmio en el suelo y en los granos de trigo?
(2018-07)La ingesta involuntaria de metales pesados es cada día un problema mayor para nuestra salud. Desde la CEI Barrow se está trabajando sobre las diferentes demandas en la cadena de trigo candeal. La inocuidad de los granos ... -
¿Por qué y para qué producir embriones bovinos in vitro?
(Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2022-07)Nuevo récord mundial de embriones bovinos producidos in vitro promueve un giro hacia el uso de la criopreservación asociada al incremento sostenido en la producción de estos embriones. -
Pore morphology reveals interaction of biological and physical processes for structure formation in soils of the semiarid Argentinean Pampa
(Elsevier, 2019-08-01)In order to obtain baseline values for the evaluation of soil degradation, the biological and physical quality of petrocalcic Paleustolls, of the calcrete plains of the Semiarid Region Pampa of Argentina, soils under ... -
Pores size distribution and pores volume density of mollisols and vertisols under different cropping intensity managements with no - tillage
(Elsevier, 2021-09-15)In the Argentina Pampas, one of the most extensive agricultural areas in the temperate fringe of southern hemisphere, soil health is jeopardized mostly by the decline of physical and biological properties due to soil ... -
Porqué utilizar un cultivo de cobertura
(Asociación Argentina de Consorcios Regionales de Experimentación Agrícola, 2017)Los cambios ocurridos en los últimos años en los sistemas de producción determinaron la aparición de una serie de conflictos entre el manejo y los recursos naturales (agua y suelo). Así, los sitios cuyos suelos sufrieron ... -
Portainjertos de manzano
(EEA Alto Valle, INTA, 2018-11)Los portainjertos ofrecen la posibilidad de controlar el vigor de la planta, su precocidad o rapidez para entrar en producción y la resistencia o tolerancia a algunos patógenos y condiciones del suelo. Su elección debe ... -
Portainjertos de vid: su empleo en la emergente viticultura de la región Mar y Sierras como tecnología amigable con el ambiente
(Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2021-09)Con el transcurso del tiempo los portainjertos comenzaron a utilizarse para conferir resistencia a plagas y enfermedades, tolerancia a la salinidad o al estrés hídrico y reducir el tamaño de la planta, entre otros beneficios, ... -
Portainjertos para durazneros y nectarinas
(EEA San Pedro, INTA, 2010)La mayor parte de las variedades de durazneros y nectarinas utilizadas en las plantaciones del noreste de la provincia de Buenos Aires se encuentran injertadas sobre el portainjerto cuaresmillo (Prunus persica (L.) Batsch). ... -
Posibles riesgos y consecuencias de la agricultura familiar al salir de la informalidad productiva para desarrollarse en el territorio
(Departamento de Desarrollo Rural, Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales, Universidad Nacional de La Plata, 2020-04)La presente Tesis aborda los marcos legales establecidos para la producción y manufacturación lechera con la mirada puesta en las pequeñas producciones familiares, a partir de un recorrido teórico por el desarrollo y las ... -
Positive biodiversity-productivity relationship predominant in global forests
(American Association for the Advancement of Science, 2016-10-14)The biodiversity-productivity relationship (BPR) is foundational to our understanding of the global extinction crisis and its impacts on ecosystem functioning. Understanding BPR is critical for the accurate valuation and ... -
Positive relationship between crop centrality and pollination service
(Elsevier, 2023-02)The topological structure of interaction networks determines community dynamics and stability. Closeness centrality is a species-level attribute that measures the relative position and proximity of species in the interaction ... -
Post-Fire Effects in Wetland Environments: Landscape Assessment of Plant Coverage and Soil Recovery in the Paraná River Delta Marshes, Argentina
(Springer, 2012-08)During 2008, under a region-wide drought, there were a large number of simultaneous fires in the Paraná River Delta region: the most affected vegetation was in marshes dominated by Schoenoplectus californicus (C.A.Mey.) ... -
Post-grazing cutting management in tall fescue affects the sward structure, forage and liveweight production
(2019-09)Tall fescue is the main perennial grass of the pastures of the temperate region of Argentina. However, after flowering in spring, tall fescue loses productivity and quality. Based on this, the objective of this work was ... -
Post-mortem findings in southern right whales Eubalaena australis at Península Valdés, Argentina, 2003-2012
(2016)Between 2003 and 2012, 605 southern right whales (SRW; Eubalaena australis) were found dead along the shores of Península Valdés (PV), Argentina. These deaths included alarmingly high annual losses between 2007 and 2012, ... -
La posta. El traspaso generacional en las unidades familiares tras una década de expansión de la nueva agricultura de soja, en la zona de influencia de Rosario Del Tala, Entre Ríos
(Facultad de Ciencias Agropecuarias, Universidad Nacional de Córdoba, 2016)A partir el año 2000 se inicia en el Departamento Tala, provincia de Entre Ríos, un proceso de expansión de la agricultura de soja. Se modifican los sistemas de producción, surgen nuevos agentes y en menos de una década ... -
Postharvest quality and chilling injury of plums: benefits of 1-methyleyclopropene
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (España), 2011)The aim of this work was to evaluate the effect of 1-methylcyclopropene (1-MCP) treatment on the development of chilling injury (CI) symptoms in four plum cultivars and to determine the relationship between the climacteric ... -
Potato snakin-1 gene enhances tolerance to Rhizoctonia solani and Sclerotinia sclerotiorum in transgenic lettuce plants
(Elsevier, 2018-10)Snakin-1 is a cysteine-rich antimicrobial peptide (AMP) isolated from potato tubers, with broad-spectrum activity. It belongs to the Snakin/GASA family, whose members have been studied because of their diverse roles ... -
Potato Snakin-1 Gene Silencing Affects Cell Division, Primary Metabolism, and Cell Wall Composition
(American Society of Plant Biologists, 2012-01)Snakin-1 (SN1) is an antimicrobial cysteine-rich peptide isolated from potato (Solanum tuberosum) that was classified as a member of the Snakin/Gibberellic Acid Stimulated in Arabidopsis protein family. In this work, a ... -
Potato snakin‑1: an antimicrobial player of the trade‑off between host defense and development
(Springer, 2020-07)Snakin-1 (SN1) from potato is a cysteine-rich antimicrobial peptide with high evolutionary conservation. It has 63 amino acid residues, 12 of which are cysteines capable of forming six disulfide bonds. SN1 localizes in the ...