Now showing items 21-24 of 24

    • MS INTA 416 : a new Argentinean wheat cultivar carrying Fhb1 and Lr47 resistance genes 

      Bainotti, Carlos Tomas; Lewis, Silvina; Campos, Pablo Eduardo; Alberione, Enrique Javier; Salines, Nicolas; Gomez, Dionisio Tomas; Fraschina, Jorge Alberto; Salines, Jose Hector; Formica, Maria Beatriz; Donaire, Guillermo Manuel; Vanzetti, Leonardo Sebastian; Lombardo, Lucio; Nisi, Marí­a Mercedes; Cuniberti, Martha Beatriz; Mir, Leticia Raquel; Conde, Marí­a Belén; Helguera, Marcelo (2017-09)
      MS INTA 416 is a hard red winter wheat selected for high yield potential and good bread-making quality, combined with moderate resistance to Fusarium-head-blight and high resistance to leaf-rust, due mainly to presence of ...
    • Presence and characterization of Escherichia coli virulence genes isolated from diseased pigs in the central region of Argentina 

      Bessone, Fernando Aníbal; Bessone, Gabriela; Marini, Sebastián José; Conde, María Belén; Alustiza, Fabrisio Eduardo; Zielinski, Gustavo Carlos (2017-08)
      Background: The main pathogen of neonatal and post weaning diarrhea and edema disease (ED) is Escherichia coli and pathotypes involved are enterotoxigenic, enteropathogenic, and shiga toxigenic (ETEC, EPEC, and STEC, ...
    • Rendimientos de trigo en distintas localidades del centro norte de Córdoba durante la campaña 2020 

      Ferreyra, Maria Laura; Conde, María Belén; Cativelli, Mariana; Monetti, Mariela; Guendulain, Alberto Eduardo; Centeno, Alejandro René; Moretto, Mónica Laura; Druetta, Raul; Molino, Josefina; Capuccino, Victor Osvaldo; Salinas, Aquiles Ignacio (Estación Experimental Agropecuaria Manfredi, INTA, 2021)
      El trigo (Triticum aestivum L.) es el tercer cultivo en importancia en producción total en la provincia de Córdoba después de maíz y soja. A nivel país representa el 21% de la producción total con 4.070.031 toneladas, con ...
    • Versatilidad de cereales de invierno para diferentes usos en INTA EEA Marcos Juárez durante el año 2020 

      Donaire, Guillermo Manuel; Bainotti, Carlos Tomas; Reartes, Fernando; Arzadún, Martín; Moreyra, Federico; Conde, María Belén (Estación Experimental Agropecuaria Marcos Juárez, INTA, 2021-03)
      En los establecimientos ganaderos generalmente se incluye cierta proporción de verdeos invernales ya que son fundamentales en los eslabones de la planificación de las cadenas forrajeras por la producción de pasto verde, ...