• A dose-dependent response to MEK inhibition determines hypoblast fate in bovine embryos 

      Canizo, Jésica Romina; Ynsaurralde Rivolta, Amanda Eugenia; Vazquez Echegaray, Camila; Suvá, Mariana; Alberio, Virgilia; Aller Atucha, Juan Florencio; Guberman, Alejandra; Salamone, Daniel; Alberio, Ricardo; Alberio, Ramiro (BioMed Central, 2019-07-04)
      Background: The segregation of the hypoblast and the emergence of the pluripotent epiblast mark the final stages of blastocyst formation in mammalian embryos. In bovine embryos the formation of the hypoblast has been ...
    • Development and growth of bovine calves demi-embryos 

      Ynsaurralde Rivolta, Amanda Eugenia; Rogberg Muñoz, Andrés; Lopez Valiente, Sebastian; Maresca, Sebastian; Rodriguez, Alejandro Martin; Munar, Carlos; Munilla, Sebastian; Dellavalle, Franco Alejandro; Salamone, Daniel (Elsevier, 2023-12)
      The aim of this study was to investigate the growth and development of animals produced from demi-embryos and compare them with whole embryos from fetus to adult life. To achieve this, calves produced from fresh demi-embryos ...
    • DMSO supplementation during in vitro maturation of bovine oocytes improves blastocyst rate and quality 

      Ynsaurralde Rivolta, Amanda Eugenia; Suvá, Mariana; Luchetti, Carolina Griselda; Bevacqua, Romina Jimena; Munilla, Sebastian; Rodriguez-Alvarez, Lleretny; Velasquez, Alejandra; Briski, Olinda; Lombardo, Daniel; Salamone, Daniel (Elsevier, 2020-05)
      The molecule Dimethyl sulfoxide is widely used as drug solvent. However, its antioxidant property was poorly explored. In this study, we evaluated the effect of DMSO supplementation during oocyte in vitro maturation (IVM) ...
    • Múltiples beneficios 

      Ynsaurralde Rivolta, Amanda Eugenia (2015-02)
      El trato adecuado de los animales influye directamente no sólo sobre su salud y bienestar, sino también sobre el hombre, disminuyendo el riesgo de accidentes de trabajo. Además afecta la calidad y cantidad del producto ...
    • Terneza, grasa intramuscular y de cobertura en carne de novillos faenados en Corrientes (Argentina) 

      Ynsaurralde Rivolta, Amanda Eugenia; Rebak, Gladis I.; Sanchez, S.; Capellari, Adriana (2013)
      La terneza de la carne es el atributo más apreciado por los consumidores, encontrándose condicionada por muchos factores. El objetivo de este trabajo fue generar información sobre terneza objetiva post maduración de la ...