Browsing by Author
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- DSpace Home
- Browsing by Author
Browsing by Author "20307330246"
Now showing items 1-5 of 5
-
A contribution of beef to human health : a review of the role of the animal production systems
Pighin, Darío Gabriel; Pordomingo, Anibal; Pazos, Adriana Alejandra; Grigioni, Gabriela Maria; Godoy, Maria Fernanda; Paschetta, Fernanda; Chamorro, Verónica Celeste; Cunzolo, Sebastián Abel; Messina, Valeria (2016)Meat and meat products constitute important source of protein, fat, and several functional compounds. Although beef consumption may implicate possible negative impacts on human health, its consumption can also contribute ... -
Impact of Adrenaline or Cortisol Injection on Meat Quality Development of Merino Hoggets
Pighin, Darío Gabriel; Cunzolo, Sebastián Abel; Zimerman, Maria; Pazos, Adriana Alejandra; Domingo Mendizabal, Ernesto; Pordomingo, Anibal; Grigioni, Gabriela Maria (2013-11)Increased levels of stress hormones in the muscle could lead to post mortem metabolic/structural modifications that could be reflected on meat quality. The present study investigated the metabolic effect of either adrenaline ... -
Impacto de la dieta y el biotipo de las aves sobre el perfil lipídico de la pechuga de pollo = Lipid profile assessment chicken breasts
Ortiz, Daniela Alejandra; Rost, Alberto; Calderon, Vilma Beatriz; Cunzolo, Sebastián Abel; Pighin, Darío Gabriel; Pordomingo, Anibal (2016)Al presente, existe escasa información referida al efecto de la incorporación de lípidos insaturados sobre las características de la carne obtenida en modelos semiextensivos y producciones en piso con situaciones de ... -
Tecnología NIRS para la determinación de la composición química de pechuga de pollo.
Ortiz, Daniela Alejandra; Camiletti, Fátima Karina; Pordomingo, Adriana Beatriz; Cunzolo, Sebastián Abel; Pighin, Darío Gabriel; Pordomingo, Anibal Javier; Pordomingo, Juan N. A. (AAPA, 2020-10)La tecnología NIRS (espectroscopía en infrarrojo cercano) es una técnica instrumental que permite determinar la composición química de muestras orgánicas en forma rápida y a bajo costo. El objetivo del presente trabajo ... -
Use of spherical salt for reducing sodium content with no change in salty perception in the development of a lamb meat burger with high-rated technological and sensory properties
Soteras, Trinidad; Cunzolo, Sebastián Abel; Carduza, Fernando Jose; Grigioni, Gabriela Maria (2019)Se utilizó sal esférica como estrategia para la reducción del contenido de sodio en una hamburguesa de carne de cordero con respecto a una hamburguesa control —elaborada con sal de mesa al 1,5%— con el objeto de conservar ...