Browsing by Author
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- DSpace Home
- Browsing by Author
Browsing by Author "20229444337"
Now showing items 1-20 of 23
-
Animal performance, carcass characteristics and beef fatty acid profile of grazing steers supplemented with corn grain and increasing amounts of flaxseed at two animal weights during finishing
Pouzo, Laura Beatriz; Fanego, Noelia; Santini, Francisco Jose; Descalzo, Adriana Maria; Pavan, Enrique (Elsevier, 2015-08)The objective of this study was to determine (1) the effects of increasing flaxseed addition to the corn grain supplemented at finishing to grazing steers on animal performance, carcass characteristics and longissimus ... -
Antioxidant status, lipid and color stability of aged beef from grazing steers supplemented with corn grain and increasing levels of flaxseed
Pouzo, Laura Beatriz; Descalzo, Adriana Maria; Zaritzky, Noemi Elisabet; Rossetti, Luciana; Pavan, Enrique (2016-01)Angus steers were grazed on unsupplemented pasture (CNTRL), pasture supplemented with 0.7% BW cracked corn (FLAX-0), FLAX-0 with 0.125% and 0.250% BW of whole flaxseed (FLAX-1 and FLAX-2). Six steers were grazed per treatment ... -
Calidad de carne desde la mirada de los consumidores
Grigioni, Gabriela Maria; Testa, Maria Laura; Soteras, Trinidad; Pavan, Enrique (Ediciones INTA, 2022-05)Las preferencias y las preocupaciones de los consumidores, asociadas a la calidad de la carne, su impacto en el medioambiente, su salud y las características de ética de la producción, definen el consumo de carne bovina. ... -
Color and Marbling as Predictors of Meat Quality Perception of Argentinian Consumers
Testa, Maria Laura; Grigioni, Gabriela Maria; Panea, Begoña; Pavan, Enrique (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021-06-24)In Argentina, color and intramuscular fat are the main attributes of raw beef quality; however, it is necessary to clarify how consumers use them, in order to establish different marketing strategies. Consumer preferences ... -
Color y resistencia al corte de la carne de novillos suplementados con niveles crecientes de semilla de lino
Della Rosa, Maria Milagros (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2016-03)Las dietas pastoriles suplementadas con concentrados energéticos como el grano de maíz o fuentes lipídicas, brindan mayor aporte energético por unidad de materia seca, lo que resulta en mayor energía disponible para los ... -
Consumer Attitudes and Concerns about Beef Consumption in Argentina and Other South American Countries
Bifaretti, Adrián; Pavan, Enrique; Grigioni, Gabriela Maria (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2023-03)In South America, modifications in beef consumption habits, mainly related to economic reasons, new lifestyles, and new eating behaviors, are being observed. If this trend continues, beef consumption could continue to fall ... -
Efecto de la dieta con alto contenido de almidón al inicio de recría o en terminación sobre descriptores de la grasa subcutánea e intramuscular.
Testa, Maria Laura (2017-03)Se necesita un mínimo de 3 % de GIM para garantizar dicha palatabilidad. En Argentina, los sistemas pastoriles no llegan a este mínimo, mientras que los sistemas a corral no lo superan ampliamente. Es conocido que una dieta ... -
Efecto de la fecha de siembra sobre la degradabilidad ruminal del almidón de maíz
Rusoci, Nicolas Eduardo (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2021-08)El objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto de la fecha de siembra sobre a) la degradabilidad efectiva del almidón, b) las características físicas del grano y c) la relación fuente/destino del cultivo de maíz durante ... -
Efecto del sexo sobre la calidad de la carne porcina en etapa de terminación
Guzman, Cesar Federico (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata; INTA. Unidad Inegrada Balcarce, 2018-12)La carne porcina en el mercado argentino se la comercializa como una única categoría denominada capón; categoría sin distinción de sexo. Sin embargo existen algunas evidencias que indicarían la posibilidad de segregación ... -
Effect of protein restriction of bovine dams during late gestation on offspring postnatal growth, glucose-insulin metabolism and IGF-1 concentration
Maresca, Sebastian; Lopez Valiente, Sebastian; Rodriguez, Alejandro Martin; Long, Nathan M.; Pavan, Enrique; Quintans, Graciela I. (2018-06)The objective of this study was determine whether the amount of protein provided to cows during late gestation would affect postnatal growth and lead to changes on glucose, insulin and insulin-like growth factor concentrations. ... -
Estudio de los efectos interactivos entre la edad, la alimentación y la maduración sobre las características físicas y bioquímicas de la carne bovina de novillos Angus
Pordomingo, Adriana Beatriz (Universidad Nacional del Centro de la Provincia de Buenos Aires, 2016-03-01)El objetivo de este estudio fue evaluar los efectos e interacciones entre la estrategia de alimentación (EA), la edad a faena de novillos Angus y el período de maduración sobre las características de la carcasa, y la ... -
Extending the feeding period beyond 8.0 mm of subcutaneous fat reduces feed efficiency without improving meat colour and tenderness of non-implanted feedlot steers
Zurbriggen, Gabriel Alberto; Maglietti, Carlos Sebastian; Pouzo, Laura Beatriz; Testa, Maria Laura; Riffel, Sebastián L.; Elizalde, Juan Carlos; Pavan, Enrique (Polish Academy of Sciences, 2022-06-20)The effect of extending the pen-feeding period of non-implanted feedlot steers beyond the 8.0 mm fat thickness (FT) endpoint on performance, carcass and meat traits was evaluated. Sixty-four medium-sized British steers ... -
Intensidad de emisiones de metano en sistemas de producción de carne con destete hiperprecoz
Loto, Mauro (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2019-06)La producción de metano entérico (CH4) representa una pérdida de eficiencia de utilización de la energía de sistemas de producción bovina y además constituye el principal gas de efecto invernadero (GEI) generado por la ... -
Late-gestation protein restriction negatively impacts muscle growth and glucose regulation in steer progeny
Maresca, Sebastian; Lopez Valiente, Sebastian; Rodriguez, Alejandro Martin; Pavan, Enrique; Quintans, Graciela I.; Long, Nathan M. (Elsevier, 2019)The objective of this study was to determine whether the amount of protein provided to cows during late gestation would affect postnatal growth and lead to changes in glucose and insulin concentrations. At 129 d of gestation, ... -
Molecular insights into quality and authentication of sheep meat from proteomics and metabolomics
Zhang, Renyu; Pavan, Enrique; Ross, Alastair; Deb-choudhury, Santanu; Dixit, Yash; Mungure, Tanyaradzwa; Realini, Carolina; Cao, Mingshu; Farouk, Mustafa (Elsevier, 2023-03)Sheep meat (encompassing lamb, hogget and mutton) is an important source of animal protein in many countries, with a unique flavour and sensory profile compared to other red meats. Flavour, colour and texture are the key ... -
Producción de carne y lana de corderos pesados con suplementación invernal en sierras y mesetas occidentales de Río Negro
Villar, Maria Laura (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2010-06-24)El cordero tradicional que se produce en Río Negro posee un peso promedio de la canal de 10,9 kg. Un mayor peso de faena permite realizar el despiece de la canal. Para producir corderos de mayor peso de faena es necesaria ... -
Relationships among Consumer Liking, Lipid and Volatile Compounds from New Zealand Commercial Lamb Loins
Pavan, Enrique; Yangfan, Ye; Eyres, Graham T.; Guerrero, Luis; Reis, Mariza G.; Silcock, Patrick; Johnson, Patricia L.; Realini, Carolina E. (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021-05)Loin sections (m. Longissimus lumborum) were collected at slaughter from forty-eight lamb carcasses to evaluate consumer-liking scores of six types of typical New Zealand commercial lamb and to understand the possible ... -
Según los Consumidores Argentinos: ¿el Color y el Nivel de Marmoreo son indicadores de la Calidad de la Carne?
Testa, Maria Laura; Grigioni, Gabriela Maria; Panea, Begoña; Pavan, Enrique (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2021-11)Socializamos el resultado de una encuesta que analiza las preferencias de los consumidores argentinos en base al color y contenido de grasa de la carne bovina. -
Slaughter weight, sex and age effects on beef shear force and tenderness
Lucero Borja, Jorge Omar; Pouzo, Laura Beatriz; de la Torre, M.S.; Langman, Leandro Ezequiel; Carduza, Fernando Jose; Corva, Pablo Marcelo; Santini, Francisco Jose; Pavan, Enrique (Elsevier, 2014-05)In Argentina, beef cattle prices decrease as slaughter weight increases regardless of animal age or carcass maturity, and this decrease is significantly greater in heifers (15%) than in steers (5%). The objectives of the ... -
The influence of protein restriction during mid- to late gestation on beef offspring growth, carcass characteristic and meat quality
Maresca, Sebastian; Lopez Valiente, Sebastian; Rodriguez, Alejandro Martin; Testa, Maria Laura; Long, Nathan M.; Quintans, Graciela I.; Pavan, Enrique (Elsevier, 2019-07)The objective of this study was to determine whether crude protein intake during the last three months of gestation affects growth performance, carcass characteristics and meat quality of steer progeny. At 134 ± 14 d of ...