Now showing items 1-7 of 7

    • Carbon metabolism of peach fruit after harvest: changes in enzymes involved in organic acid and sugar level modifications 

      Borsani, Julia; Budde, Claudio Olaf; Porrini, Lucía; Lauxmann, Martin Alexander; Lombardo, Verónica Andrea; Murray, Ricardo Ernesto; Andreo, Carlos Santiago; Drincovich, María Fabiana; Lara, María Valeria (Oxford Academic, 2009)
      Peach (Prunus persica L. Batsch) is a climacteric fruit that ripens after harvest, prior to human consumption. Organic acids and soluble sugars contribute to the overall organoleptic quality of fresh peach; thus, the ...
    • Heat and anaerobic treatments affected physiological and biochemical parameters in tomato fruits 

      Polenta, Gustavo Alberto; Lucangeli, C.D.; Budde, Claudio Olaf; Gonzalez, Claudia Beatriz; Murray, Ricardo Ernesto (2006-01)
      The aim of the present work was to evaluate the effect of thermal and anaerobic treatments on physiological and biochemical parameters in a variety of tomatoes (Lycopersicon esculentum Mill. cv. Colt 45). Treatments applied ...
    • Kiwi : manejo del suelo, riego y fertilización 

      Yommi, Alejandra Karina; Sanchez, Enrique Eduardo; Manzo, Enrique; Benés, Gisela; Murray, Ricardo Ernesto; Rosenstein, Susana; Viteri, Maria Laura (Ediciones INTA, 2018)
      Esta publicación, producto del accionar de la Estación Experimental Agropecuaria Balcarce de INTA, junto con la Cámara de Productores de Kiwi de Mar del Plata, el Proyecto Regional con Enfoque Territorial del Sudeste ...
    • Manual de poscosecha de frutas : manejo integrado de patógenos 

      Murray, Ricardo Ernesto; Candan, Ana Paula; Vazquez, Daniel Eduardo (Ediciones INTA, 2019)
      Este Manual contempla la entrega por fascículos atendiendo a temáticas generales, que incluyen información de múltiples subcadenas vinculadas a un eje disciplinario, y también por fascículos que tienen como eje a una ...
    • Manual de poscosecha de frutas. Manejo integrado de patógenos 

      Murray, Ricardo Ernesto; Candan, Ana Paula; Vazquez, Daniel Eduardo (INTA Ediciones, 2019)
      Después de la cosecha los frutos frescos son susceptibles de ser atacados por patógenos saprófitos o parásitos, debido a su alto contenido en agua y nutrientes y porque han perdido la mayor parte de la resistencia intrínseca ...
    • Peach (Prunus Persica) Fruit Response to Anoxia: Reversible Ripening Delay and Biochemical Changes 

      Lara, María Valeria; Budde, Claudio Olaf; Porrini, Lucía; Borsani, Julia; Murray, Ricardo Ernesto; Andreo, Carlos Santiago; Drincovich, María Fabiana (Oxford Academic Press, 2011-02)
      The use of modified atmospheres has been successfully applied in different fruits to delay the ripening process and to prevent physiological disorders. In addition, during normal ripening, hypoxic areas are generated inside ...
    • Producción del duraznero en la región pampeana, Argentina 

      Amma, Adolfo Takahi; Angel, Antonio Norberto; Budde, Claudio Olaf; Corbino, Graciela Beatriz; Constantino, Armando; Daorden, Maria Elena; Mitidieri, Mariel Silvina; Murray, Ricardo Ernesto; Pagliaricci, Leandro Osvaldo; Paunero, Ignacio Eugenio; Ros, Patricio Guillermo; Sanchez, Gerardo; Segade, Gonzalo; Valentini, Gabriel Hugo; González, Joaquín; Gordo, Manuela (Ediciones INTA; Ctifl, 2012)
      Desde los inicios de la Estación Experimental, la producción de duraznero ha sido una actividad de suma importancia. La gran cantidad de trabajos realizados e información generada se pone a disposición de los profesionales ...