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Expression profile of transcripts encoding cell wall remodelling proteins in tomato fruit cv. Micro-Tom subjected to 15°C storage
(2013)To extend fruit market life, tomatoes are harvested before red ripe and kept at temperatures below optimum (20°C). In this work, Micro-Tom tomatoes stored at 20°C (normal ripening) were compared with those stored at 15°C ... -
Fenología, componentes del rendimiento y calidad del aceite esencial de genotipos de coriandro (Coriandrum sativum L.), en el noreste de la provincia de Buenos Aires
(2014-10-10)El objetivo del estudio fue evaluar la fenología, los rendimientos y sus componentes, y la calidad del aceite esencial, en parcelas experimentales, de material genético nacional e importado de coriandro, en las condiciones ... -
Fertilización en duraznero cv. Flavorcrest
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2011)El objetivo del trabajo fue determinar la respuesta del cultivo de duraznero a la aplicación de N, P y K. Se utilizó el cultivar Flavorcrest. El diseño estadístico fue en bloques al azar con cinco repeticiones. Tratamientos: ... -
Fine-tuning of functional and structural properties of Ca(II)-alginate beads containing artichoke waste extracts
(Elsevier, 2022-10)Artichoke harvest waste is rich in phenolic compounds, which we retrieved with green extractions to exploit this otherwise undervalued material. Here, to protect these labile compounds, we encapsulated the extract into ... -
Fine-tuning the performance of ddRAD-seq in the peach genome
(Springer Nature, 2021-03)The advance of Next Generation Sequencing (NGS) technologies allows high-throughput genotyping at a reasonable cost, although, in the case of peach, this technology has been scarcely developed. To date, only a standard ... -
Fruit flesh volatile and carotenoid profile analysis within the Cucumis melo L. species reveals unexploited variability for future genetic breeding
(2018-08)Aroma profile and carotenoids content of melon flesh are two important aspects influencing the quality of this fruit that have been characterized using only selected genotypes. However, the extant variability of the whole ... -
Genistin and quinolizidine alkaloid induction in L. angustifolius aerial parts in response to mechanical damage
(Taylor & Francis, 2013)Lupinus species are commonly used as annual forage and for grain production. They are considered alternative crops to soybean due to their adaptation to cool environments and dry soils. The present study is an analysis of ... -
Germinacion in vitro de embriones inmaduros a distintas temperaturas de estratificacion
(Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario, 2002)En los programas de mejora de especies frutales adquiere gran importancia la reducción del tiempo para la obtención de una nueva generación. La estratificación y germinación in vitro de los embriones inmaduros permite ... -
'Ginart', un cultivar de durazno de interés para la zona templado húmeda de la República Argentina
(2003)Los objetivos del presente trabajo fueron describir el comportamiento agronómico de la variedad 'Ginart' y analizar las variables necesarias para su calificación como un cultivar de duraznero apto para el mercado interno ... -
Golpe de altas temperaturas aplicado en poscosecha afectó la calidad de melocotón
(2002)La refrigeración es clave en la distribución y conservación de melocotón fresco. Sin embargo, el daño por frío, un efecto colateral, limita su vida comercial. El objetivo de este trabajo experimental fue evaluar el efecto ... -
Growing location and root maturity impact on the phenolic compounds, antioxidant activity and nutritional profile of different sweet potato genotypes
(Elsevier, 2022-12)This study aimed to analyze the phenolic compounds, antioxidant activity, and the main nutritional components of different colored-fleshed sweet potato genotypes grown in Argentina. Three cultivars of standard size were ... -
Identificación de los principales tipos de accidentes ocurridos a trabajadores de la actividad hortícola Argentina
(Colegio de Posgraduados, Mexico, 2009)Existen antecedentes sobre el uso incorrecto de agroquímicos y las precarias condiciones de vida de los horticultores argentinos. El objetivo de este estudio fue identificar los principales tipos de accidentes en ese grupo ... -
Identification of peach accessions stability and adaptability in non-balanced trials through years
(2016)Identification of genotypes with acceptable yield and yield stability in different environments is an important issue in plant breeding. Genotype-by-environment interaction (GEI) can alter genotypes performances making the ... -
Imbibition and vigor of chemically scarified Poncirus trifoliata seeds
(Association of Official Seed Analysts and the Society of Commercial Seed Technologists, 2018)Poncirus trifoliata is the most important rootstock in citrus production in Argentina. The seeds exhibit slow and uneven germination due to physical dormancy associated with the presence of seed coats. The objectives of ... -
In vitro effect of lemon essential oil and garlic extract on Monilinia fructicola growth
(INIA Uruguay y Facultad de Agronomía, Universidad de la República, 2021-04)Brown rot produced by Monilinia fructicola (MON) is the main disease that causes postharvest losses in peaches of Argentina. There is a public concern in reducing the use of synthetic fungicides. The objective of this work ... -
Indicadores edáficos de calidad en suelos con y sin laboreo en cultivo de batata con distintos antecesores
(2014)Fueron delimitadas dos áreas de manejo de suelos en INTA IPAF NEA, con distintas historias de laboreo de suelo e iguales cultivos de cobertura antecesora. Luego fue diseñado un experimento factorial anidado en bloques, que ... -
La mancha bacteriana de los frutales de hueso y del almendro (Xanthomonas arboricola pv. pruni) en España y Sudamérica
(2015)La mancha bacteriana de los frutales de hueso y del almendro, causada por Xanthomonas arboricola pv pruni, está considerada en la actualidad como la bacteriosis más grave de los frutales de hueso. Los síntomas consisten ... -
Metabolic profiling during peach fruit development and ripening reveals the metabolic networks that underpin each developmental stage
(2011-12)Fruit from rosaceous species collectively display a great variety of flavors and textures as well as a generally high content of nutritionally beneficial metabolites. However, relatively little analysis of metabolic networks ... -
Metabolic profiling of a range of peach fruit varieties reveals high metabolic diversity and commonalities and differences during ripening
(2016-01-01)Peach (Prunus persica) fruits from different varieties display differential organoleptic and nutritional properties, characteristics related to their chemical composition. Here, chemical biodiversity of peach fruits from ... -
Metabolomic and proteomic profiling of Spring Lady peach fruit with contrasting woolliness phenotype reveals carbon oxidative processes and proteome reconfiguration in chilling-injured fruit
(Elsevier, 2019)Fleshy fruit are susceptible to develop chilling injury (CI) disorders when stored at low temperatures for extended periods during the postharvest. In peach (Prunus persica L. Batsch) fruit, the woolly texture, expressed ...