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Resumen
Salmonella represents an important global public health problem and it is an emerging zoonotic bacterial threat in the poultry industry. Diverse registered human cases of salmonellosis shown poultry origins. Various control measures have been employed both at the farming and processing levels to address it. This review focuses on traditional and new detection techniques of biofilm formation by Salmonella spp. and different approaches that can be used to
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dc.contributor.author | Merino, Lina Ethel | |
dc.contributor.author | Procura, Francisco | |
dc.contributor.author | Trejo, Fernando Miguel | |
dc.contributor.author | Bueno, Dante Javier | |
dc.contributor.author | Golowczyc, Marina Alejandra | |
dc.date.accessioned | 2019-05-20T14:17:11Z | |
dc.date.available | 2019-05-20T14:17:11Z | |
dc.date.issued | 2019-05 | |
dc.identifier.issn | 0963-9969 | |
dc.identifier.other | https://doi.org/10.1016/j.foodres.2017.11.024 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12123/5158 | |
dc.identifier.uri | https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996917307883 | |
dc.description.abstract | Salmonella represents an important global public health problem and it is an emerging zoonotic bacterial threat in the poultry industry. Diverse registered human cases of salmonellosis shown poultry origins. Various control measures have been employed both at the farming and processing levels to address it. This review focuses on traditional and new detection techniques of biofilm formation by Salmonella spp. and different approaches that can be used to prevent and/or control biofilm formation by these bacteria. A number of methodologies based on different approximations have been recently employed to detect and evaluate bacteria attached to surfaces, including real-time polymerase chain reaction (PCR), confocal laser scanning microscopy and Optical Coherence Tomography. Due to persistence of Salmonella biofilm in food processing environments after cleaning and sanitation, control and eradication strategies in poultry industry should be constantly studied. In this sense, the use of several alternatives to control Salmonella biofilm formation, such as lactic acid bacteria, phagetherapy, extracts from aromatic plants, quorum sensing inhibitors, bacteriocins and nanomaterials, have been successfully tested and will be reviewed. | eng |
dc.format | application/pdf | es_AR |
dc.language.iso | eng | es_AR |
dc.publisher | Elsevier | es_AR |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/restrictedAccess | es_AR |
dc.source | Food Research International 119 : 530-540 (May 2019) | es_AR |
dc.subject | Aves de Corral | es_AR |
dc.subject | Poultry | eng |
dc.subject | Sector Agroindustrial | es_AR |
dc.subject | Agroindustrial Sector | eng |
dc.subject | Salmonella | es_AR |
dc.subject | Control de Enfermedades | es_AR |
dc.subject | Disease Control | eng |
dc.subject | Contaminación Biológica | es_AR |
dc.subject | Biological Contamination | eng |
dc.subject.other | Industria agro-alimentaria | es_AR |
dc.subject.other | Biofilmes (contaminantes microbian) | es_AR |
dc.title | Biofilm formation by Salmonella sp. in the poultry industry: Detection, control and eradication strategies | es_AR |
dc.type | info:ar-repo/semantics/artículo | es_AR |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | es_AR |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | es_AR |
dc.description.origen | EEA Concepción del Uruguay | es_AR |
dc.description.fil | Fil: Merino, Lina Ethel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | es_AR |
dc.description.fil | Fil: Procura, Francisco. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concepción del Uruguay; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina | es_AR |
dc.description.fil | Fil: Trejo, Fernando Miguel. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | es_AR |
dc.description.fil | Fil: Bueno, Dante Javier. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Estación Experimental Agropecuaria Concepción del Uruguay; Argentina | es_AR |
dc.description.fil | Fil: Golowczyc, Marina Alejandra. Provincia de Buenos Aires. Gobernación. Comisión de Investigaciones Científicas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Centro Científico Tecnológico Conicet - La Plata. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Exactas. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina | es_AR |
dc.subtype | cientifico |
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