Mostrar el registro sencillo del ítem

resumen

Resumen
Plant-associated microbiomes confer fitness advantages to the plant host by growth promotion through different mechanisms including nutrient uptake, phytohormones production, resistance to pathogens, and stress tolerance. These effects of the potentially beneficial microbes have been used in a diversity of biotechnological approaches to improve crop performance applying individual bacterial cultures. However, healthy plants host a diversity of [ver mas...]
dc.contributor.authorMonteoliva, Mariela Ines
dc.contributor.authorValetti, Lucio
dc.contributor.authorTaurian, Tania
dc.contributor.authorCrociara, Clara Sonia
dc.contributor.authorGuzzo, María Carla
dc.contributor.editorJimenez-Lopez, Jose Carlos
dc.contributor.editorClemente, Alfonso
dc.date.accessioned2022-05-02T17:19:41Z
dc.date.available2022-05-02T17:19:41Z
dc.date.issued2022-03-31
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.5772/intechopen.102519
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/11777
dc.identifier.urihttps://www.intechopen.com/online-first/80641
dc.description.abstractPlant-associated microbiomes confer fitness advantages to the plant host by growth promotion through different mechanisms including nutrient uptake, phytohormones production, resistance to pathogens, and stress tolerance. These effects of the potentially beneficial microbes have been used in a diversity of biotechnological approaches to improve crop performance applying individual bacterial cultures. However, healthy plants host a diversity of microorganisms (microbiota). Next-generation sequencing technologies have offered insights into the relative abundances of different phylogenetic groups in a community and the metabolic and physiological potential of its members. In the last decade, researchers have started to explore the possibilities to use temporal and functional combinations of those bacteria in the form of synthetic communities. In this chapter, we review the benefits of using endophytic bacteria in legumes, the available methodological approaches to study the effects of bacterial communities, and the most recent findings using synthetic communities to improve the performance of legume crops.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.publisherIntechOpenes_AR
dc.relationinfo:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PD-E4-I069-001/2019-PD-E4-I069-001/AR./Bioprospección y caracterización de microorganismos benéficos para la protección y producción vegetales_AR
dc.relationinfo:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PE-E6-I127-001/2019-PE-E6-I127-001/AR./Mejoramiento genético de soja, girasol y oleaginosas invernales en calidad y valor agregado, productividad, y estabilidad y plasticidad ante estreses bióticos y abióticoses_AR
dc.relationinfo:eu-repograntAgreement/INTA/2019-PE-E6-I516-001/2019-PE-E6-I516-001/AR./Mejoramiento genético y desarrollo de ideotipos de cultivos industriales (CI) caña, maní, yerba, mandioca, stevia, quinua y te para sistemas productivos resilienteses_AR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceLegumes - Volume 1 / editors: Jimenez-Lopez Jose Carlos, Clemente Alfonso. IntechOpen, 2022. p. 1-36es_AR
dc.subjectSustainable Agricultureeng
dc.subjectAbiotic Stresseng
dc.subjectBiotic Stresse
dc.subjectFood Securityeng
dc.subjectAgricultura Sosteniblees_AR
dc.subjectEstrés Abióticoes_AR
dc.subjectEstrés Bióticoes_AR
dc.subjectSeguridad Alimentariaes_AR
dc.subjectEndofitases_AR
dc.subjectLeguminosases_AR
dc.subject.otherAbiotic and Biotic Stresses Protectioneng
dc.subject.otherEndophytic Bacteriaeng
dc.subject.otherSynthetic Communitieseng
dc.titleSynthetic Communities of Bacterial Endophytes to Improve the Quality and Yield of Legume Cropses_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/parte de libroes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bookPartes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/acceptedVersiones_AR
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.description.origenInstituto de Patología Vegetales_AR
dc.description.filFil: Monteoliva, Mariela Ines. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Monteoliva, Mariela Ines. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Estudios Agropecuarios (UDEA) ; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Valetti, Lucio. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Patología Vegetal; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Valetti, Lucio. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Fitopatología y Modelización Agrícola (UFyMA); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Taurian, Tania. Universidad Nacional de Río Cuarto (UNRC). Facultad de Ciencias Exactas, Físico-Químicas y Naturales. Departamento de Ciencias Naturales; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Taurian, Tania. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Instituto de Investigaciones Agrobiotecnológicas; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Crociara, Clara Sonia. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Fitopatología y Modelización Agrícola (UFyMA); Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Crociara, Clara Sonia. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Patología Vegetal; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Guzzo, María Carla. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Fisiología y Recursos Genéticos Vegetales; Argentinaes_AR
dc.description.filFil: Guzzo, María Carla. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas. Unidad de Estudios Agropecuarios (UDEA) ; Argentinaes_AR
dc.subtypelibro


Ficheros en el ítem

Thumbnail

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)

common

Mostrar el registro sencillo del ítem

info:eu-repo/semantics/openAccess
Excepto si se señala otra cosa, la licencia del ítem se describe como info:eu-repo/semantics/openAccess