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Resumen
The aim of the present study was to evaluate the effect of solar and microwave drying on raspberries (Rubus Idaeus) cv. Heritage. The efficiency of drying was evaluated in terms of weight reduction in function of the time. The quality properties evaluated were color, texture, antioxidant capacity and total polyphenols content. The results showed that solar drying and microwave drying allowed a good preservation of surface color in the final product. [ver mas...]
dc.contributor.authorRodriguez Racca, Anabel
dc.contributor.authorBruno, Estela
dc.contributor.authorPaola, Carlos
dc.contributor.authorCampañone, Laura Analía
dc.contributor.authorMascheroni, Rodolfo H.
dc.date.accessioned2019-05-14T11:02:26Z
dc.date.available2019-05-14T11:02:26Z
dc.date.issued2018-05-14
dc.identifier.issn0101-2061 (Print)
dc.identifier.issn1678-457X (Online)
dc.identifier.otherhttp://dx.doi.org/10.1590/fst.29117
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12123/5103
dc.identifier.urihttp://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612018005015105&lng=en&tlng=en
dc.description.abstractThe aim of the present study was to evaluate the effect of solar and microwave drying on raspberries (Rubus Idaeus) cv. Heritage. The efficiency of drying was evaluated in terms of weight reduction in function of the time. The quality properties evaluated were color, texture, antioxidant capacity and total polyphenols content. The results showed that solar drying and microwave drying allowed a good preservation of surface color in the final product. However, the solar drying achieved a desirable texture in dried raspberries compared to microwave drying. Neither solar drying nor microwave drying allowed a high retention of the antioxidant capacity. Nevertheless, both processes allow obtaining final stable fruits (low water activity) at any time of the year.eng
dc.formatapplication/pdfes_AR
dc.language.isoenges_AR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_AR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.sourceFood Science and Technology ahead of print July 30, 2018es_AR
dc.subjectDryingeng
dc.subjectDeshidratación (tratamiento)es_AR
dc.subjectRaspberrieseng
dc.subjectFrambuesaes_AR
dc.subjectSolar Dryingeng
dc.subjectSecado al soles_AR
dc.subjectTratamiento por Microondas
dc.subjectMicrowave Treatmenteng
dc.subject.otherExperimental studyeng
dc.subject.otherDehydration Processeseng
dc.subject.otherRubus Idaeuses_AR
dc.titleExperimental study of dehydration processes of raspberries (Rubus Idaeus) with microwave and solar dryinges_AR
dc.typeinfo:ar-repo/semantics/artículoes_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_AR
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_AR
dc.rights.licenseCreative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0)
dc.description.filFil: Rodriguez, Anabel. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Bruno, Estela. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Paola, Carlos. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ingeniería; Argentina. Universidad Nacional de La Plata. Facultad de Ciencias Astronómicas y Geofísicas; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Campañone, Laura. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_AR
dc.description.filFil: Mascheroni, Rodolfo H. Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Instituto de Tecnología de Alimentos; Argentina. Centro de Investigación y Desarrollo en Criotecnología de Alimentos; Argentina. Universidad Nacional de La Plata; Argentina. Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas; Argentina.es_AR
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