autores
- xmlui.general.dspace_homeCentros e Institutos de InvestigaciónCIA. Centro de Investigaciones de AgroindustriaInstituto de Tecnología de AlimentosArtículos científicosxmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.authorArtículos científicos
- Inicio
- Centros e Institutos de Investigación
- CIA. Centro de Investigaciones de Agroindustria
- Instituto de Tecnología de Alimentos
- Artículos científicos
- autores
Autores
Mostrando ítems 1-9 de 9
-
Assessment of the Efficiency of Technological Processes to Modify Whey Protein Antigenicity
Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Primrose, Debora Marina; Gonzalez, Claudia Beatriz; Polenta, Gustavo Alberto (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2023-09-07)Whey is a by-product that represents a cheap source of protein with a high nutritional value, often used to improve food quality. When used as a raw material to produce hypoallergenic infant formulas (HIF), a processing ... -
Biodisponibilidad potencial de hierro, calcio y zinc en galletitas, pastas y snacks comerciales libres de gluten
Binaghi, María Julieta; Ambrosi, Vanina A.; López, Laura Beatriz (Asociación Argentina de Dietistas y Nutricionistas Dietistas, 2019)La prevalencia de enfermedad celíaca se encontraría entre 0,5 y 1%, pero su incidencia está en franco aumento. Esta patología no solo afecta a los niños, actualmente, el 60% de los recién diagnosticados con celiaquía ... -
Comparison of different analytical methods to evaluate the heat shock protein (HSP) response in fruits. Application to tomatoes subjected to stress treatments
Polenta, Gustavo Alberto; Guidi, Silvina Mabel; Ambrosi, Vanina; Denoya, Gabriela Inés (Elsevier, 2020-09-23)Heat shock proteins (HSP) are synthesized in living tissues exposed to transient increase in temperature and play a central role in the protective response against heat and other stresses. In fruits, this response to heat ... -
Efecto de la alta presión hidrostática en la exposición del contenido de sulfhidrilos libres en amilasa fúngica = Effect of high hydrostatic pressure on free sulfhydryl content from fungal α-amylase
Ormando, Paula; Vranic, Maria Laura; Guidi, Silvina Mabel; Ambrosi, Vanina (2018-06)El objetivo de este trabajo fue evaluar el efecto térmico residual generado luego del uso en ciclos consecutivos del equipo de Alta Presión Hidrostática (APH) en tres posiciones internas (superior, central e inferior) ... -
Enzymatic hydrolysis as a valorization strategy of bovine lungs: Optimization of process variables and study of antioxidant capacity
Martinez, Fernanda Gabriela; Ambrosi, Vanina; Rocha, Gabriela; Sancho, Ana Maria; Szerman, Natalia (Wiley, 2023-03-30)Background: The increase in meat production would also imply an increase in the generation of by-products or edible offal. These by-products can be used, due to their high protein content, as a substrate to obtain ... -
Evaluación de la incorporación de Omega-3 libre y nanoencapsulado en el desarrollo de un yogur
Diaz, Gabriela Esther; Pega, Juan Franco; Perez, Carolina Daiana; Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Nanni, Mariana (PUBLITEC S.A. Argentina, 2023-03)The health benefits derived from the consumption of omega-3 eicosapentaenoic (EPA) and docosahexaenoic (DHA) fatty acids have been strongly demonstrated in the scientific literature, and their consumption is recommended ... -
High hydrostatic pressure assisted enzymatic hydrolysis of whey proteins
Ambrosi, Vanina; Polenta, Gustavo Alberto; Gonzalez, Claudia Beatriz; Ferrari, G.; Maresca, P. (2016-12)Whey proteins, due to their high nutritional value, are generally hydrolyzed to reduce the allergenicity and used as ingredients in many special products, such as infant formulae, geriatric products, highly energetic ... -
Valorización de subproductos de la industria bovina mediante la obtención de hidrolizados proteicos para su uso como aditivo alimentario con poder antioxidante
Martinez, Fernanda Gabriela; Szerman, Natalia; Ambrosi, Vanina (Red Alimentaria, 2019-11)Ante el alto nivel de desperdicios en la producción y consumo de alimentos, investigadores del INTA-ITA desarrollan estudios que permitirían aprovechar el alto contenido proteico del pulmón bovino para lograr un aditivo ... -
Yogur como vehículo de ácidos grasos de cadena larga
Diaz, Gabriela E.; Ambrosi, Vanina; Guidi, Silvina Mabel; Nanni, Mariana (2021-05)Los ácidos grasos Omega-3 de cadena larga eicosapentaenoico (EPA) y docosahexaenoico (DHA) son micronutrientes esenciales beneficiosos para la salud humana. En seres humanos, el EPA y DHA deben incorporarse mediante la ...