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Arroz: Implicancia del peso específico de granos en la calidad de semillas
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional del Litoral, 2021)El tamaño y peso específico (PE) de semillas incide en su calidad y, en arroz, sus variaciones explican diferencias. Con el objeto de relacionar variables morfométricas con parámetros de calidad fi siológica, se evaluó largo, ... -
Caracterización de arroces rojos colectados en arroceras del Nordeste Argentino
(Asociación Argentina de Ciencia de las Malezas (ASACIM), 2021-06)Con el objeto de caracterizar arroces malezas de arroceras del Nordeste Argentino, se describió su morfología (ancho, largo, coloración, pubescencia y peso de 1000 semillas; presencia, longitud, firmeza y color de las ... -
Evaluation of resources in the study of industrial and culinary properties for the varietal characterization of rice (Oryza sativa L.) = Evaluación de recursos para el estudio de las propiedades industriales y culinarias para la caracterización varietal de arroz (Oryza sativa L.)
(Facultad de Ciencias Exactas, Químicas y Naturales, Universidad Nacional de Misiones, 2021)Different physicochemical tests have been used over time in the Oryza sativa species for the study of industrial and culinary properties. In this study, nine attributes were compared: amylose content, total whiteness, ... -
Introgression from local cultivars is a driver of agricultural adaptation in Argentinian weedy rice
(Wiley, 2024-04-27)Weedy rice, a pervasive and troublesome weed found across the globe, has often evolved through fertilization of rice cultivars with little importance of crop-weed gene flow. In Argentina, weedy rice has been reported as ... -
Sustainable and Low Greenhouse Gas Emitting Rice Production in Latin America and the Caribbean : A Review on the Transition from Ideality to Reality
(2018-03)The burgeoning demand for rice in Latin America and Caribbean (LAC) exceeds supply, resulting in a rice deficit. To overcome this challenge, rice production should be increased, albeit sustainably. However, since rice ...