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Buenas prácticas de manejo en la faena de ñandú
(Ediciones INTA, 2019)Esta publicación tiene por objetivo brindar a los técnicos y productores, en detalle, el proceso de faena, en base a la normativa vigente y las consignas técnicas nacionales e internacionales para asegurar el bienestar ... -
Effect of slaughter handling conditions and animal temperament on bovine meat quality markers = Efecto del manejo y del temperamento animal sobre indicadores de calidad de la carne bovina
(2013-09)The aim of this research was to study the effect of different handling conditions on physiological stress indicators and meat quality of beef cattle by studying animals with different temperaments. Forty animals classified ... -
Informe técnico. Faena de Guanacos
(SENASA, 2018-06-08)En Río Gallegos, provincia de Santa Cruz, el día 08 de junio de 2018 se realizó en el Establecimiento Oficial N° 2553, Frigorífico Faimali SA, la faena de guanaco como pieza de caza mayor silvestre en el marco de la ... -
Parámetros indicadores de bienestar animal en la faena de bovinos machos enteros y castrados alimentados a corral
(Asociación Argentina de Producción Animal, 2020)El objetivo del presente trabajo fue comparar los parámetros de bienestar animal asociados a la faena, a través de indicadores medidos en sangre y en músculo, en bovinos machos enteros y castrados provenientes de un sistema ... -
Physiological stress responses and meat quality traits of kids subjected to different pre-slaughter stressors
(Elsevier, 2011-10)Crossbred Criollo Neuquino castrated male kids, 6 months of age and 24 kg of live weight, were used to investigate the effects of pre-slaughter stressors on physiological characteristics and meat quality attributes. On ... -
Relationship between changes in core body temperature in lambs and post-slaughter muscle glycogen content and dark-cutting
(2014)Pre-slaughter stress may decrease muscle glycogen content, a key element for a suitable low ultimate pH and prevention of dark-cutting meat. Body temperature monitoring is a tool used in research on animal stress, as an ... -
The effect of pre-slaughter stressors on physiological indicators and meat quality traits on Merino lambs
(Elsevier, 2013-04)Merino lambs of 90 days of mean age (standard deviation – s.d. – 6 days) and 22.0 kg of mean live weight (s.d. 2.7 kg) were used to explore the effects of pre-slaughter stressors on physiological characteristics and meat ...