• Effect of botanical and physicochemical composition of Argentinean honeys on the inhibitory action against food pathogens 

      Ramos, Ornella Yolanda; Salomon, Virginia María; Libonatti, Carina; Cepeda, Rosana; Maldonado, Luis Maria; Basualdo, Marina (2018-01)
      Honey is a natural food with functional properties such as antioxidant and antimicrobial activities. These properties vary greatly depending on floral source, climate, and environmental and processing conditions. In this ...
    • Feasibility of polyclonal avian immunoglobulins (IgY) as prophylaxis against human norovirus infection 

      Artman, Chad; Idegwu, Nnebuefe; Brumfield, Kyle D.; Lai, Ken; Hauta, Shirley; Falzarano, Darryl; Parreño, Gladys Viviana; Yuan, Lijuan; Geyer, James D.; Goepp, Julius G. (MDPI, 2022-11)
      Background: Human norovirus (HuNoV) is the leading viral cause of diarrhea, with GII.4 as the predominant genotype of HuNoV outbreaks globally. However, new genogroup variants emerge periodically, complicating the development ...
    • Meta-analysis of the prevalence of norovirus and hepatitis a virus in berries 

      Miotti, Camila; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Oteiza, Juan Martín; Prez, Verónica Emilse; Barril, Patricia Angélica (Elsevier, 2024-03)
      Norovirus (NoV) and hepatitis A virus (HAV) stand as the predominant agents associated with viral foodborne infections. Outbreaks have been documented to be caused by various types of food items, including fresh and/or ...
    • Presunto brote de aborto bovino por consumo de Pinus spp. en la provincia de Chubut, Argentina. 

      Apostolo, Romina Maria; Robles, Carlos Alejandro; Borrelli, Laura Beatriz; Herrera, Rodolfo; Díaz, Fernando; Silva, Carmelina De Las Nie; Chodilef, Maria Marta; Martinez, Agustin (Asociación Argentina de Veterinarios de Laboratorios de Diagnóstico, 2021-11-17)
      El carácter etiológico multifactorial de los abortos bovinos influye en la baja eficiencia diagnóstica de los mismos. Los abortos se pueden clasificar en infecciosos (viral, bacteriano, parasitario o fúngico) y no infecciosos ...
    • Riesgos percibidos en el consumo de carne vacuna y disposición a pagar por carnicerías más saludables 

      Berges, Miriam; Casellas, Karina Susana; Liseras, Natacha; Pace Guerrero, Ignacio Raul (2016-10-20)
      Las enfermedades transmitidas por los alimentos (ETA) han sido y aún siguen siendo un importante problema de salud a nivel mundial. El contexto actual de medios masivos de comunicación y exposición creciente a la información ...
    • La seguridad en la cadena agroalimentaria de la carne: problemáticas, estrategias y posibles soluciones pre–faena 

      Frizzo, Laureano Sebastian; Astesana, Diego Martín; Soto, Lorena Paola; Blajman, Jesica E.; Zbrun, María Virginia; Signorini, Marcelo; Martí, L.E.; Sequeira, Gabriel Jorge; Rosmini, Marcelo Raúl (2013)
      En la Cumbre Mundial sobre la Alimentación, celebrada en Roma en 1996, se estableció que existe Seguridad Alimentaria cuando todas las personas, en todo momento, tienen acceso físico y económico a suficientes alimentos ...
    • Simultaneous carriage of mcr-1 and other antimicrobial resistance determinants in Escherichia coli from poultry 

      Dominguez, Johanna Elizabeth; Redondo, Leandro Martín; Figueroa Espinosa, Roque A.; Cejas, Daniela; Gutkind, Gabriel Omar; Chacana, Pablo; Di Conza, José Alejandro; Fernandez Miyakawa, Mariano Enrique (Frontiers Media, 2018-07)
      The use of antimicrobial growth promoters (AGPs) in sub-therapeutic doses for long periods promotes the selection of resistant microorganisms and the subsequent risk of spreading this resistance to the human population and ...