Temas
Mostrando ítems 1-20 de 61
-
Administration of selected probiotic mixture improves body weight gain and meat fatty acid composition of creole goats
(Elsevier, 2022-10)This work aimed to determine the effect of native probiotic administration on body weight gain, nutritional characteristics and fatty acid profile of meat of creole goats. Equally distributed forty postweaned goats (75 ... -
Animal performance and meat quality characteristics from feedlot-finished steers fed increasing levels of wet distillers grain
(Elsevier, 2023-10)One hundred forty-four steers were group-housed in 24 pens that were randomly assigned to one of four dietary treatments defined by the proportion of wet distiller grain plus solubles (WDGS; 0, 15, 30, or 45%) and fed for ... -
Assessment of Halamphora coffeaeformis Growth and Biochemical Composition for Aquaculture Purposes
(MDPI, 2020-04-08)The vast majority of the world’s fishery by-products are utilized in the fish farming industry. However, due to the high cost and unsustainability of these by-products, alternative sources must be found. Marine diatoms ... -
Beef lipids in relation to animal breed and nutrition in Argentina
(Elsevier, 2007-10-26)Fatty acid (FA) composition of intramuscular fat (IMF) in M. Longissimus dorsi (LD) was measured in 72 steers from Angus (A), Charolais × Angus (CHA×A) and Holstein Argentine (HA) breeds. The steers were allotted to four ... -
Chapter 11 - Dynamics and innovative technologies affecting diets: implications on global food and nutrition security
(Elsevier, 2021-01-29)Consumers are increasingly aware of the influence of diet on their health and require products that contribute to their well-being. The food security concept requires increased knowledge about minor components in the diet ... -
Characterization of cardoon accessions as feedstock for biodiesel production
(Elsevier, 2018-08-27)Diesel fuels have an essential function in industrial economies. In the last decade, several studies were conducted in order to find alternative sources of vegetables oils suitable to biodiesel conversion. The present ... -
Composición de ácidos grasos en la carne de corderos. Revisión Bibliográfica
(Foro de la Alimentación, la Nutrición y la Salud, 2021-11-25)Se realizó una revisión bibliográfica sobre la composición de ácidos grasos de músculos de corderos. La gran mayoría de los trabajos encontrados realizan comparación entre dietas o alimentos ofrecidos. Se hizo especial ... -
Conjugated linoleic acid (CLA) and polyunsaturated fatty acids in muscle lipids of lambs from the Patagonian area of Argentina
(Elsevier, 2007-12-23)The concentrations of fatty acids were measured in total lipids, triacyglycerol and phospholipid fractions of intramuscular fat (IMF) from the Longissimus dorsi (LD) muscle of 10 lambs reared to approximately 30 kg live ... -
Contribution of incident solar radiation on leaves and pods to soybeanseed weight and composition
(2017-07)The weight and composition of soybean seeds (Glycine Max L. Merrill) depend on changes in carbonand nitrogen assimilate supply during grain filling. Soybean pods and seeds are green, evidencing theircapacity to capture ... -
Desarrollo y escalado del proceso de producción de un queso de pasta blanda light funcional debido a la incorporación de fitoesteroles y fortificado con alfa-tocoferol como aditivo antioxidante
(Facultad de Ciencias Exactas y Naturales, Universidad de Buenos Aires, 2021-04-22)Las enfermedades crónicas no transmisibles constituyen un problema de salud pública. En la actualidad, se estima que alrededor del 40 % de la población adulta mundial presenta elevados niveles de colesterol en sangre, con ... -
Efecto de diferentes procesos aplicados a la semilla de chía sobre la producción de carne de pollo enriquecida en ácidos grasos omega 3
(Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional de La Plata, 2010)Se ha demostrado que la ingesta de ácidos grasos n-3 resulta beneficiosa para la salud del consumidor. La semilla de chía (Salvia hispánica) es una fuente rica en ácido α-linolénico. La disponibilidad de sus nutrientes es ... -
Efecto de la dieta sobre la composición en ácidos grasos y los índices de interés nutricional en la grasa subcutánea de novillos de diferentes genotipos.
(Foro de la Alimentación, la Nutrición y la Salud, 2020)El objetivo del presente trabajo fue analizar la composición de la grasa subcutánea de novillos Hereford, Bradford ½, Bradford ¼ y Bradford 3/8, alimentados con tres dietas diferentes: Pasturas, Pasturas + 0.7% de ... -
Efecto de la inclusión de aceite de lino y pescado en raciones concentradas
(Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Mar del Plata, 2011-12)El objetivo del presente trabajo fue conocer el efecto de la inclusión del aceite de lino y pescado en raciones con alto nivel de grano sobre el consumo, los perfiles de ácidos grasos en el licor ruminal y en sangre, el ... -
Efecto de yogur fortificado con nanoliposomas de ácidos grasos Omega 3 (EPA+DHA) sobre índices nutricionales
(Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios (AATA), 2023-10)The main Omega3 polyunsaturated fatty acids (𝜔3 PUFA) are alpha-linolenic acid (ALA, 18:3 n-3), eicosapentaenoic acid (EPA, 202:5 n-3) and docosahexaenoic acid (DHA, 22:6 n-3). ALA is essential; It means that the body ... -
Efecto del uso de glicerol en la calidad de carne de novillos cruza cebú por Hereford engordados a corral. 3-Perfil de ácidos grasos
(Asociación Argentina de Producción Animal, 2023-09)El glicerol en rumen tiene potencial al modificar el perfil AG de la carne, actúa retrasando la lipólisis en el rumen, esto permite mayor afluencia de AG insaturados al intestino. -
Efectos del consumo de distintos niveles de semilla de algodón sobre las variables ruminales de novillos cruza cebú
(2015-06)La semilla de algodón (SA) constituye un recurso alimenticio importante para el ganado del nordeste argentino por su bajo costo y alto nivel nutritivo. El objetivo de este trabajo fue verificar los cambios provocados a ... -
Effects of feeding combinations of soybean and linseed oils on productive performance and milk fatty acid profile in grazing dairy cows
(2017)Thirty-six grazing dairy cows were used to determine the effect of combinations of soybean (SO), and linseed (LO) oils on milk production, composition and milk fatty acid (FA) profile. Treatments were a basal control diet ... -
Effects of high fiber energy supplements on production performance, milk composition and milk fatty acid profile from dairy ewes fed fresh cut Lolium multiflorum
(2022-02-15)Supplementation of dairy ewes under grazing systems can improve milk production but different responses can be obtained when using starch or high degradable fiber as energy sources. The aim of this study was to evaluate ... -
Estrategias tecnológicas innovadoras para incrementar el rendimiento durante la elaboración de quesos semiduros
(Instituto de Tecnología de Alimentos, INTA, 2022-12)Cheese yield and manufacturing efficiency are the main determinants of cheese production profitability of cheese manufacturing plants. The most important factor affecting the cheese yield is the composition of the milk, ... -
Evaluación de la incorporación de Omega-3 libre y nanoencapsulado en el desarrollo de un yogur
(PUBLITEC S.A. Argentina, 2023-03)The health benefits derived from the consumption of omega-3 eicosapentaenoic (EPA) and docosahexaenoic (DHA) fatty acids have been strongly demonstrated in the scientific literature, and their consumption is recommended ...