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Are the rhizosphere fungal communities of Nothofagus alpina established in two different environments influenced by plant genetic diversity?
(Elsevier, 2020-10)Fungi are one of the most important soil microorganisms due to their abundance and the importance of the ecosystem processes they carry out, like decomposition, nutrient cycling, and the establishment of biological ... -
Are there different vigilance strategies between types of social units in Lama guanicoe?
(Elsevier, 2019-10)Group vigilance is a cooperative behaviour in social species that reduces individual risk of predation. Lama guanicoe is a social species of camelid performing cooperative vigilance, but little is known about the vigilance ... -
Are winter rangelands enough to satisfy the nutritional requirements of late‑gestation transhumant goats in Patagonia?
(Springer, 2022-08-03)Transhumant herds graze across two different rangeland types according to the season. Winter rangelands differ from summer rangelands in the amount and quality of available fodder, with the former being the less productive. ... -
Areas homogéneas de producción agrícola en la provincia de Buenos Aires, Argentina
(Facultad de Ciencias Agrarias y Forestales, Universidad Nacional de La Plata, 1996)Al considerarse los registros históricos de rendimientos de granos de girasol, maíz, trigo y soja, durante el período 1970-1993, se delimitaron 22 áreas homogéneas de producción agrícola en la provincia de Buenos Aires. ... -
Argentina and Brazil Could Expand Wheat Production Due to the War in Ukraine
(University of Illinois, 2022-04-08)The war in Ukraine is expected to expand wheat production in Argentina and Brazil, the primary wheat-producing nations in South America. Both nations will likely already increase wheat planting this season, which begins ... -
Argentina con energías renovadas
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2014-08)La FAO y el INTA comprobaron que el 80 por ciento de los recursos forestales de este país constituyen una importante fuente de biomasa energética. Una alternativa económica y ambientalmente viable -
La Argentina es una potencia agroalimentaria muy importante
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2012-08)Así lo asegura el representante de la FAO, Alejandro Flores Nava, en una entrevista exclusiva con Revista RIA. Ciencia y tecnología al servicio del desarrollo nacional. -
"Argentina tiene 2.2 millones de hectáreas bajo riego y puede ampliarlas en un 50 % sin grandes inversiones": reportaje a Ramón Mauricio Sánchez, Ex INTA Ascasubi
(EEA Alto Valle, INTA, 2022)Resumí en un párrafo tus primeros pasos: lugar de origen, universidad de la que egresaste, ingreso al INTA y maestría en Oregon. Soy nacido en Ingeniero White, Bahía Blanca, hijo de una familia de inmigrantes de España. ... -
“La Argentina tiene una política de Estado que jerarquiza la CyT” : entrevista exclusiva a Lino Barañao
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2011-12)En los últimos años, el Ministerio de Ciencia logró complementar eficazmente el conocimiento con la actividad productiva. A futuro se consideran fuertes interacciones con países de la región y planes para consolidar la ... -
La Argentina, entre los países que protegen la capa de ozono
(INTA, 2023-04-25)A partir de la implementación de tecnologías sustentables, nuestro país cumple con su compromiso asumido en el Protocolo de Montreal, un acuerdo internacional ambiental que apunta a recuperar la capa de ozono. El aporte ... -
Argentina. Sello Alimentos Argentinos
(2019)Resumen Alimentos Argentinos es un sello de calidad que distingue los alimentos argentinos y sus atributos diferenciadores –proceso, producto y envase-. Es gratuito, temporal, voluntario y puede ser solicitado por productores ... -
Argentina: apoyo a la reconversión socioproductiva en la vitivinicultura de San Juan
(PROCISUR, 2020)En Argentina, la vitivinicultura es la agroindustria principal en las provincias de Mendoza y San Juan. Desde la década de los 80, inició un proceso de crisis ante el cual se ensayaron políticas estatales y privadas que ... -
Argentina: el impacto de la pandemia covid 19 en los mundos rurales
(Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales, 2020-11)Este informe de coyunturas sobre la Covid -19 de Argentina es parte del Boletín #1 del Grupo de Trabajo Estudios Críticos del Desarrollo Rural que presenta como tema central la pandemia de la Covid-19 que inició en los ... -
Argentina: Ornamental meadow plants in the Institute of Floriculture
(Floraldaily, 2023-01-17)Sustainable landscaping proposes systems that reduce energy consumption, minimizing the carbon footprint. The possibility of replacing the traditional lawn with an ornamental meadow composed of spontaneous, native, and ... -
Argentina: publicly funded science under threat
(Nature Research, 2023-09-12)Last month, Javier Milei, Argentina’s leading presidential candidate, declared his intent to shut down the Ministry of Science, Technology and Innovation and to privatize CONICET, the country’s National Scientific and ... -
Argentina: Situación del algodón durante la campaña 2019/20 en relación al COVID-19
(Asociación para la Promoción de la Producción Algodonera, Argentina, 2020)Actualidad del algodón en el mundo -
Argentina: soberanía alimentaria
(Gerencia de Comunicación e Imagen Institucional, DNA SICC, INTA, 2014-04)El asociativismo, el comercio justo y la innovación tecnológica y organizacional, junto a una política de promoción estatal, ayudan a los agricultores familiares a asegurar el alimento de la población -
Argentina: Soil Organic Carbon Sequestration Potential National Map. National Report. Version 1.0. Year: 2021
(FAO., 2021-06-22)Soil organic carbon (SOC) is a key factor affecting soil physical fertility, as it improves several soil properties such as infiltration, structural stability, porosity, aeration and structure. It also improves soil chemical ... -
Argentina’s local crop biotechnology developments: why have they not reached the market yet?
(Frontiers Media, 2020-04)Plant biotechnology in Argentina started at the end of the 1980s, leading to the development of numerous research groups in public institutions and, a decade later, to some local private initiatives. The numerous scientific ... -
Argentine agricultural policy: economic analysis and impact assessment using the producer support estimate (PSE) approach
(OECD Publishing, 2015-08-11)This paper analyzes agricultural policy in Argentina and calculates the degree of support received by producers and consumers. We present a summary of developments in the agricultural policy environment that have occurred ...