autores
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- Inicio
- autores
Autores
Mostrando ítems 1-7 de 7
-
Antimicrobial resistance of Streptococcus uberis isolated from bovine mastitis: Systematic review and meta-analysis
Miotti, Camila; Cicotello, Joaquin; Suarez Archilla, Guillermo; Neder, Veronica Elizabeth; Alvarado, Wanda; Calvinho, Luis Fernando; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Camussone, Cecilia; Zbrun, María Virginia; Molineri, Ana Ines (Elsevier, 2023-11)Streptococcus uberis is one of the most common pathogens associated with bovine mastitis, commonly treated with antimicrobials (AM), favoring the appearance of antimicrobial resistance (AMR). The objective of this work was ... -
Capacidad de Lactiplantibacillus plantarum LP5 para inhibir biopelículas de Campylobacter coli
Ruiz, María Julia; Sirini, Noelí Estefanía; Zimmermann, Jorge Alberto; Soto, Lorena Paola; Zbrun, María Virginia; Sequeira, Gabriel Jorge; Olivero, Carolina Raquel; Rosmini, Marcelo Raúl; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Frizzo, Laureano Sebastián (Facultad de Ciencias Veterinarias de la Universidad Nacional del Litoral, 2022-03-30)El objetivo de este estudio fue evaluar la capacidad inhibitoria de Lactiplantibacillus plantarum LP5 frente a Campylobacter coli en ensayos de formación de biopelículas in vitro y exclusión competitiva. La formación de ... -
Caracterización fisicoquímica y microbiológica de calostro bovino: evaluación de su potencial uso para alimentación humana
Costabel, Luciana Maria; Audero, Gabriela Maria; Scavino, Agostina; Molineri, Ana Ines; Zbrun, María Virginia; Soria, Tania; Campos, Sonia (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios (AATA), 2023-10)El calostro bovino es la primera secreción láctea de la hembra bovina luego del parto. Es rico en componentes de elevado valor nutricional, como β-lactoglobulina, α-lactoalbúmina, lactoferrina, inmunoglobulinas y factores ... -
Comparison of real-time PCR and nested PCR based on the HlyA gene for the detection of Listeria monocytogenes. Application on cheese samples
Zbrun, Maria Virginia; Moreno, Nadia; Camussone, Cecilia; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Primo, María Evangelina (Springer, 2024-04)The aim of the present study was to compare the performance of a nested polymerase chain reaction (nPCR) and a real-time PCR based on the amplification of the HlyA gene from Listeria monocytogenes using a plasmid DNA ... -
Effects of lactic acid bacteria and coagulase-negative staphylococci on dry-fermented sausage quality and safety: Systematic review and meta-analysis
Stegmayer, María Ángeles; Sirini, Noelí Estefanía; Ruiz, María Julia; Soto, Lorena Paola; Zbrun, M. Virginia; Lorenzo, José Manuel; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Frizzo, Laureano Sebastián (Elsevier, 2023-12)The meta-analysis aim was to confirm and quantifying the influence of starter cultures on microbiological and physical-chemical parameters of dry-fermented sausages at the end fermentation stage. The literature search ... -
Evaluación in vitro de la resistencia antimicrobiana en Campylobacter termotolerantes presentes en planta de faena aviar
Schreyer, M.; Olivero, C.; Rossler, Eugenia; Saluzzo, M.; Frizzo, Laureano Sebastian; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Zbrun, Maria Virginia (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Nacional del Litoral, 2022-05)Considerando que Campylobacter termotolerante (CT) es un agente zoonótico de gran relevancia en la seguridad alimentaria y, por ende, en la salud pública, se desarrolló este trabajo con el objetivo de determinar fenotípicamente ... -
Prevalence of colistin-resistant Escherichia coli in foods and food-producing animals through the food chain: A worldwide systematic review and meta-analysis
Lencina, Florencia Aylen; Bertona, Matías; Stegmayer, María Angeles; Olivero, Carolina Raquel; Frizzo, Laureano Sebastián; Zimmermann, Jorge Alberto; Signorini Porchiett, Marcelo Lisandro; Soto, Lorena Paola; Zbrun, M. Virginia (Elsevier, 2024-03)The purpose of this systematic review and meta-analysis was to summarize the available scientific evidence on the prevalence of colistin-resistant Escherichia coli strains isolated from foods and food-producing animals, ...