• Criterios de selección por fertilidad de la hembra en bovinos para carne 

      Pardo, Alan Maxs (Universidad Nacional de Mar del Plata , Facultad de Ciencias Agrarias, 2017-06)
      El objetivo de este estudio fue identificar criterios de selección para mejorar la aptitud reproductiva de la hembra bovina. Para ello se realizaron estudios de pubertad en vaquillonas, y productividad media anual en vacas. ...
    • Evaluación genética de una majada de cabras Criollo en Los Llanos de La Rioja, Argentina 

      Vera, Tomas Anibal; Melucci, Lilia Magdalena; Chagra Dib, Elsa Patricia; Leguiza, Hector Daniel; Dayenoff, Patricio Mario; Ricarte, Ramon Armando (Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de Lomas de Zamora, 2008)
      La raza caprina Criollo constituye un recurso genético para producción de carne en regiones áridas y semiáridas de Argentina. En 1989, la EEA (INTA) La Rioja inició una majada experimental para estudiar su potencial ...
    • Foreign meat identification by DNA breed assignment for the Chinese market 

      Rogberg Muñoz, Andres; Shuai, Wei; Ripoli, María Verónica; Boli, Guo; Carino, Mónica Herminia; Castillo, Nadia Sabiela; Villegas Castagnasso, Egle Etel; Liron, Juan Pedro; Morales Durand, Hernán F.; Melucci, Lilia Magdalena; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Peral Garcia, Pilar; Yimin, Wei; Giovambattista, Guillermo (Elsevier, 2014-12)
      Methods for individual identification are usually employed for traceability, whereas breed identification is useful to detect commercial frauds. In this study, Chinese Yellow Cattle (CYC) samples plus data from six Bos ...
    • Genetic and management factors affecting beef quality in grazing Hereford steers 

      Melucci, Lilia Magdalena; Panarace, M.; Feula, P.; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Grigioni, Gabriela Maria; Carduza, Fernando Jose; Soria, Liliana A.; Mezzadra, Carlos Alberto; Arceo, Maria E.; Papaleo Mazzucco, Juliana; Corva, Pablo Marcelo; Irurueta, Martin; Rogberg Muñoz, Andres; Miquel, María Cristina (Elsevier, 2012-12)
      Attributes contributing to differences in beef quality of 206 Hereford steers finished on pasture were assessed. Beef quality traits evaluated were: Warner–Bratzler meat tenderness and muscle and fat color at one and seven ...
    • Genetic characterisation of PPARG, CEBPA and RXRA, and their influence on meat quality traits in cattle 

      Goszczynski, Daniel Estanislao; Papaleo Mazzucco, Juliana; Ripoli, María Verónica; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Rogberg Muñoz, Andres; Mezzadra, Carlos Alberto; Melucci, Lilia Magdalena; Giovambattista, Guillermo (2016)
      Antecedentes: peroxisoma receptor gamma activado por el proliferador (PPARg), unión a CCAAT / potenciador de la proteína alfa (CEBPA) y el receptor de retinoides X alfa (RXRA) son factores de transcripción nuclear que ...
    • Genetic Variation in FABP4 and Evaluation of Its Effects on Beef Cattle Fat Content 

      Goszczynski, Daniel Estanislao; Papaleo Mazzucco, Juliana; Ripoli, María Verónica; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Rogberg Muñoz, Andres; Mezzadra, Carlos Alberto; Melucci, Lilia Magdalena; Giovambattista, Guillermo (2017-01-05)
      FABP4 is a protein primarily expressed in adipocytes and macrophages that plays a key role in fatty acid trafficking and lipid hydrolysis. FABP4 gene polymorphisms have been associated with meat quality traits in cattle, ...
    • Growth, carcass and meat quality traits in beef from Angus, Hereford and cross-breed grazing steers, and their association with SNPs in genes related to fat deposition metabolism 

      Papaleo Mazzucco, Juliana; Goszczynski, Daniel Estanislao; Ripoli, María Verónica; Melucci, Lilia Magdalena; Pardo, Alan Maxs; Colatto, E.; Mezzadra, Carlos Alberto; Depetris, Gustavo; Giovambattista, Guillermo; Villarreal, Edgardo Leopoldo; Rogberg Muñoz, Andres (2016)
      Grazing steers from Angus and Hereford breeds, their cross-breeds and a three-way cross-breed (Limousin × Angus–Hereford) were measured for growth, carcass andmeat quality traits. Breed effectswere studied, and the association ...
    • Ultrasonografía y composición corporal 

      Papaleo Mazzucco, Juliana; Pardo, Alan Maxs; Ferrario, Jorge; Melucci, Lilia Magdalena; Mezzadra, Carlos Alberto; Villarreal, Edgardo Leopoldo (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2016-03)
      A principios de la década de los ’90 comenzó a difundirse en Argentina el empleo de la ultrasonografía para estimar características carniceras en el animal vivo, convirtiéndose en una herramienta de gran ayuda para ...