Browsing by Author
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- DSpace Home
- Browsing by Author
Browsing by Author "20245023392"
Now showing items 1-10 of 10
-
Cocción sous vide en el músculo semitendinosus de vaca de refugo: evaluación de los parámetros oxidativos y microbiológicos
Urbani, Valeria Maria; Biolatto, Andrea; Vittone, Juan Sebastian; Munilla, María Eugenia; Palladino, Pablo Martin (Red de Inocuidad y Seguridad Alimentaria, INTA, 2021-09)Evaluar la influencia producida por la conservación hasta 21 días a 1°C sobre las características oxidativas y microbiológicas de músculo semitendinosus cocido sous-vide de vacas de refugo. -
Estudio de vida útil microbiológica y sensorial de leche fluida envasada y pasteurizada para producción en agricultura familiar
Soteras, Trinidad; Palladino, Pablo Martin; Justianovich, Sergio Hernan; Ocampo, Fernando David; Ormando, Paula; Denoya, Gabriela Inés (Asociación Argentina de Tecnólogos Alimentarios, 2019-11)En Argentina se encuentra prohibida la venta de leche sin pasteurizar, aunque esta práctica se registra en forma habitual en la mayoría de las cuencas lácteas del país siendo sostenida, en parte, por la falta de tecnología ... -
Fate of fluoroquinolones associated with antimicrobial resistance in circular periurban agriculture
McCormick, Barbara Prack; Knecht, Camila Ayelén; Sokolowski, Ana Clara; Palladino, Pablo Martin; Rojas, Dante Emanuel; Cristos, Diego Sebastian; Rivera, Hernan J.; Cova, Carola Gonçalves Vila; De Grazia, Javier; Rodriguez, Hernán A.; Tittonell, Pablo Adrian; Centrón, Daniela; Barrios, Monica B. (Elservier, 2024-12)Animal antibiotic use contributes to antimicrobial resistance (AMR) in humans. While animal manure benefits soil fertility, it also acts as hotspot for antibiotic residues, antibiotic-resistant bacteria, and their genes. ... -
Frequency, characterization and genotypic analysis of Shiga toxin-producing Escherichia coli in beef slaughterhouses of Argentina = Frecuencia, caracterización y análisis genotípico de Escherichia coli productor de toxina Shiga en frigoríficos de carne bovina de Argentina
Cap, Mariana; Carbonari, Claudia Carolina; D’Astek, Beatriz A.; Zolezzi, Gisela; Deza, Natalia; Palladino, Pablo Martin; Masana, Marcelo Oscar; Chinen, Isabel; Rivas, Marta (2018-06-22)The objectives of this study were: (1) to estimate STEC frequency in hide and carcass samples taken from beef slaughterhouses supplying the domestic market in Argentina, (2) to establish the pheno-genotypic characteristics ... -
Genotypic Characterization of Non-O157 Shiga Toxin–Producing Escherichia coli in Beef Abattoirs of Argentina
Masana, Marcelo Oscar; D’Astek, Beatriz A.; Palladino, Pablo Martin; Galli, Lucia; Del Castillo, Lourdes; Carbonari, Claudia Carolina; Leotta, Gerardo A.; Vilacoba, E.; Irino, K.; Rivas, Marta (2011-12)The non-O157 Shiga toxin–producing Escherichia coli (STEC) contamination in carcasses and feces of 811 bovines in nine beef abattoirs from Argentina was analyzed during a period of 17 months. The feces of 181 (22.3%) bovines ... -
High pressure treatments combined with sodium lactate to inactivate Escherichia coli O157:H7 and spoilage microbiota in cured beef carpaccio
Masana, Marcelo Oscar; Barrio, Yanina Ximena; Palladino, Pablo Martin; Sancho, Ana Maria; Vaudagna, Sergio Ramon (Elsevier, 2014-10-22)High-pressure treatments (400 and 600 MPa) combined with the addition of sodium lactate (1 and 3%) were tested to reduce Escherichia coli O157:H7 (STEC O157) and spoilage microbiota contamination in a manufactured cured ... -
High pressure treatments combined with sodium lactate to inactivate Escherichia coli O157:H7 and spoilage microbiota in cured beef carpaccio
Masana, Marcelo Oscar; Barrio, Yanina Ximena; Palladino, Pablo Martin; Sancho, Ana Maria; Vaudagna, Sergio Ramon (2015-04)High-pressure treatments (400 and 600 MPa) combined with the addition of sodium lactate (1 and 3%) were tested to reduce Escherichia coli O157:H7 (STEC O157) and spoilage microbiota contamination in a manufactured cured ... -
Influencia de la dieta con taninos y del almacenamiento refrigerado sobre la calidad sensorial del músculo semitendinosus cocido sous – vide de vaca de refugo
Urbani, Valeria Maria; Biolatto, Andrea; Palladino, Pablo Martin (Ediciones INTA, 2022-11)En Argentina, la categoría vaca de refugo se considera un subproducto y se comercializa a bajo valor. Sin embargo, el 50% de los kg vendidos de la producción nacional actual corresponden a la categoría vacuna de hembras. ... -
Influencia de la dieta con taninos y tiempo de almacenamiento refrigerado sobre la calidad sensorial del músculo semitendinosus cocido sous - vide de vaca de refugo
Urbani, Valeria Maria; Biolatto, Andrea; Palladino, Pablo Martin; Vittone, Juan Sebastian; Munilla, María Eugenia; Lado, Martin (Editorial Publitec, 2020-10)El objetivo del presente trabajo fue evaluar el efecto de la suplementación con taninos en la alimentación de vacas de refugo y el tiempo de almacenamiento refrigerado sobre los atributos sensoriales del mús- culo ... -
Subtyping of Escherichia coli O157:H7 Strains Isolated from Human Infections and Healthy Cattle in Argentina
Del Castillo, Lourdes; D’Astek, Beatriz A.; Miliwebsky, Elizabeth; Carbonari, Claudia Carolina; Palladino, Pablo Martin; Deza, Natalia; Chinen, Isabel; Manfredi, Eduardo; Leotta, Gerardo A.; Masana, Marcelo Oscar; Rivas, Marta (Mary Ann Liebert, Inc., 2012-05-02)Shiga toxin–producing Escherichia coli (STEC) cause nonbloody (NBD) and bloody diarrhea (BD), and hemolytic uremic syndrome (HUS). Cattle have been described as their main reservoir. STEC O157:H7 is recognized as the ...
