Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
    • español
    • English
  • Contacto
  •  
    • español
    • English
  • Mi Cuenta
Acerca deAutoresTítulosTemasColeccionesComunidades☰
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
autores 
    xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
  • Inicio
  • autores

Autores

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z

Ordenar por:

Orden:

Resultados:

Mostrando ítems 1-19 de 19

  • título
  • fecha de publicación
  • fecha de envío
  • ascendente
  • descendente
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Una actualización sobre el meteorismo espumoso bovino = An update on frothy bloat in cattle 

      Bretschneider, Gustavo (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, 2010)
      El meteorismo espumoso bovino es un trastorno digestivo que limita la producción en los bovinos para carne y leche. Muchos factores han sido involucrados como causales del mismo, sin conocerse a ciencia cierta su influencia ...
    • Autoconsumo en lechería: ¿se puede controlar el consumo? 

      Bretschneider, Gustavo (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2016-05)
      El silaje de maíz de planta entera es la reserva forrajera más usada en la actividad lechera. Para un sistema de producción basado en el uso de pasturas, el grado de inclusión del silaje de maíz en la dieta del rodeo lechero ...
    • Castración de terneros: dolor y pérdida de peso 

      Bretschneider, Gustavo (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2019)
      A partir de un meta-análisis - estudio que combina los resultados de diferentes ensayos - Bretschneider, G. determinó que, a mayor edad de castración de los terneros, menor es su respuesta, en términos de ganancia de peso, ...
    • Comparative evaluation of udder and body conformation traits of first lactation ¾ Holstein x ¼ Jersey versus Holstein cows = Comparación de las características de conformación de la ubre y el cuerpo de vacas de primera lactancia ¾ Holstein x ¼ Jersey versus Holstein 

      Bretschneider, Gustavo; Arias, Dario Raul; Cuatrin, Alejandra (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, 2015)
      To facilitate the process of decision-making in selecting specific breeds for crossbreeding, this study aimed to determine the conformation traits of ¾ Holstein (HO) x ¼ Jersey (JE) crossbreds, relative to their pure HO ...
    • Effect of ensiling a total mixed ration on feed quality for cattle in smallholder dairy farms = Efecto de ensilar una ración totalmente mezclada sobre la calidad nutritional para el ganado en pequeñas explotaciones lecheras 

      Bretschneider, Gustavo; Mattera, Juan; Cuatrin, Alejandra; Arias, Dario Raul; Wanzenried Zamora, Rosana Andrea (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, 2015)
      The aim of this study was to assess the impact of ensiling a total mixed ration (TMR) on chemical composition, fermentation and sensory characteristics. Whole-plant corn (WPC) was ensiled alone, as a control, or in combination ...
    • Effects of supplementation with increasing levels of energy concentrate on the productive response and ruminal digestion of dairy cows grazing lucerne pasture 

      Salado, Eloy Eduardo; Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Gagliostro, Gerardo Antonio (Scientific Research, 2018-11)
      The aim of the study was to determine the effect of three levels of energy concentrate intake on dry matter (DM) and energy intake, milk yield and composition, rumen environment and pasture neutral detergent fiber (NDF) ...
    • En el comedero: ¿cuánto alimento se pierde? 

      Bretschneider, Gustavo; Salado, Eloy Eduardo; Cuffia, Maira; Dieguez, Virginia (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2016-03)
      Es bien sabido que el alimento representa el principal egreso económico de la actividad lechera. Sin embargo, en relación al costo de producción, el impacto económico asociado a la la dieta depende del nivel de intensificación ...
    • Enteric mucosal antibodies to Escherichia coli o157:h7 in adult cattle 

      Bretschneider, Gustavo; Berberov, Emil M.; Moxley, Rodney A. (Wiley, 2008-08)
      This short communication describes a study conducted to determine whether antibodies to lee -encoded proteins are detectable in mucosal secretions from the terminal colon and rectum in adult yearling cattle following E ...
    • Estimation of body weight by an indirect measurement method in developing replacement Holstein heifers raised on pasture = Estimación del peso corporal mediante un método indirecto en vaquillonas Holstein de reposición criadas sobre pasturas 

      Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Arias, Dario Raul; Vottero, Dante Alberto (Facultad de Ciencias Veterinarias, Universidad Austral de Chile, 2014)
      Scale is the most accurate means of measuring the actual body weight (BW) in developing heifers. However, when it is not available, indirect tools to estimate BW are needed. The objective of this study was to evaluate the ...
    • First report of a perforated abomasal ulcer in a beef heifer calf in Argentina 

      Perez Gaudio, Denisa; Perez, Flavio; Bretschneider, Gustavo (The Chamber of Veterinary Surgeons, Istanbul, 2020-12-13)
      Abomasal ulcers are local processes of autodigestion of the mucosa caused by the disturbance of the balance between protective and aggressive mechanisms at the abomasal mucosa. Several causes have been suggested and a ...
    • Influence of corn silage supplementation before alfalfa grazing on ruminal environment in relation to the occurrence of frothy bloat in cattle 

      Bretschneider, Gustavo; Peralta, M.; Santini, Francisco Jose; Fay, Jose Patricio; Faverin, Claudia (Elsevier, 2007-07)
      Changes in the ruminal environment of cattle supplemented with corn silage (CS) before alfalfa grazing, in relation to the occurrence of frothy bloat, were evaluated. Six ruminally fistulated heifers were used in a crossover ...
    • Milk Yield and Composition and Pasture Ruminal Digestion in Grazing Dairy Cows Receiving Three Levels of Energy Concentrate Supplementation 

      Salado, Eloy Eduardo; Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Descalzo, Adriana Maria; Gagliostro, Gerardo Antonio (2017-10)
      The objective of the experiment was to determine the effect of feeding three levels (T3.5, T7.0 and T10.5) of energy concentrate (3.5, 7.0 and 10.5 kg cow-1 day-1) on total dry matter (DM) and energy intakes, milk yield ...
    • Por Retrasar la Castración, se Pierden Hasta 11 kg/ternero 

      Bretschneider, Gustavo (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2019-07)
      Por traumática y estresante, la castración influye negativamente sobre la ganancia de peso y sobre la susceptibilidad a enfermedades. Sin embargo, y a pesar de que la castración es una práctica rutinaria, el efecto adverso ...
    • Productive response and reproductive performance of dairy cows subjected to different feeding systems 

      Salado, Eloy Eduardo; Maciel, Martin Guillermo; Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Gagliostro, Gerardo Antonio (Scientific Research Publishing, 2020-01)
      Fifty Holstein cows (2.6 ± 1.0 lactations) in early lactation (52.6 ± 16.4 days in milk) calved in autumn and producing 34.3 (±4.4) kg milk per cow∙day−1 were randomly assigned for 27 weeks to one of two treatments (feeding ...
    • Productive Response of Dairy Cows Fed with Different Levels of Totally Mixed Ration and Pasture 

      Salado, Eloy Eduardo; Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Descalzo, Adriana Maria; Gagliostro, Gerardo Antonio (2018-07)
      Forty multiparous Holstein cows in early lactation (66 ± 19 days) were assigned to one of four treatments that consisted in different ratios of total mixed rations (TMR) and pasture at 100% TMR (T0), 75:25 (T1) 50:50 (T2) ...
    • Productive response to two concentrate allocation strategies in dairy cows grazing with restricted pasture allowance 

      Bretschneider, Gustavo; Salado, Eloy Eduardo; Cuatrin, Alejandra; Mattera, Juan; Pece, Mariela Alejandra; Arias, Dario Raul; Cuffia, Maira; Dieguez, Virginia (2019-02)
      The objective of this study was to compare the effects of two concentrate allotment strategies on the performance of dairy cows grazing on restricted pasture and supplemented with conserved forage. Dairy cows fed equal ...
    • Respuesta del rodeo lechero a dos estrategias de asignación del alimento balanceado: dosis fija vs. dosis variable 

      Bretschneider, Gustavo; Salado, Eloy Eduardo; Arias, Dario Raul (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2016-01)
      La rentabilidad del negocio lechero depende en gran medida del precio de la leche y del costo del alimento. En relación a este último punto, el alimento balanceado representa el componente más costoso de la dieta y uno ...
    • Sistemas de alimentación combinando pastura y ración totalmente mezclada : respuesta productiva y comportamiento reproductivo de vacas lecheras 

      Salado, Eloy Eduardo; Maciel, Nicolás; Bretschneider, Gustavo; Cuatrin, Alejandra; Castignani, Horacio (EEA Rafaela, 2014)
      La competencia de la agricultura por el uso de la tierra y su consecuente aumento de valor ha generado interrogantes sobre la continuidad de los sistemas ganaderos con alternativas de dedicarse a la actividad agrícola, ...
    • Suplementación de minerales en pastoreo : libre elección, consumo variable 

      Bretschneider, Gustavo (Estación Experimental Agropecuaria Balcarce, INTA, 2018-06)
      En los sistemas de producción intensivos, donde los vacunos están confinados o semiconfinados, los minerales, entre otros nutrientes, se proveen a través de la suplementación de un alimento balanceado y/o mediante una ...