autores
- xmlui.general.dspace_homexmlui.ArtifactBrowser.ConfigurableBrowse.trail.metadata.author
- Inicio
- autores
Autores
Mostrando ítems 1-10 de 10
-
Effect of salt addition on sous vide cooked whole beef muscles from Argentina
Vaudagna, Sergio Ramon; Pazos, Adriana Alejandra; Guidi, Silvina Mabel; Sanchez, Guillermo; Carp, D.J.; Gonzalez, Claudia Beatriz (Elsevier, 2007-11-17)Sodium chloride (NaCl, 0–1.4%) and sodium tripolyphosphate (STPP, 0–0.5%) were added to Semitendinosus muscles and submitted to sous vide cooking at different temperatures (55–75 °C). The effects of these three factors on ... -
Influencia de la Política Exterior de la República Argentina en el Relacionamiento Internacional del INTA (Período 2003 – 2015)
De La Vega, Ramiro (Escuela de Humanidades, Universidad Nacional de San Martín, 2023)El presente trabajo pretende analizar las relaciones internacionales del Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (en adelante: INTA), sus márgenes de autonomía y dependencia de la política exterior de la República ... -
Inserción del INTA en redes de innovación de diferentes tramas agroalimentarias regionales
Sanchez, Guillermo (Universidad Nacional de General Sarmiento, 2010)Se presenta un estudio de la dinámica de relacionamiento que tiene lugar en los procesos de aprendizaje en sistemas de innovación agroalimentarios regionales, y la manera en que INTA interviene en ellos. El estudio ... -
Las instituciones públicas de ciencia y tecnología en la producción agroalimentaria argentina y la variedad no transgénica de arroz tolerante a herbicidas en Entre Ríos
Sanchez, Guillermo (2014-12)Este trabajo pretende poner en evidencia el rol clave que juegan las instituciones públicas de ciencia y tecnología como fuente de conocimiento en los procesos de aprendizaje ligados a la producción agroalimentaria. Para ... -
Learning networks in innovation systems at sector / regional level in Argentina: Winery and dairy industries
Sanchez, Guillermo; Bisang, Roberto Oscar (2011)This work studies how the set of relationships that gives place to the learning processes is established in the food industry in Argentina. A theoretical ad hoc approach is adopted, conjugating the concepts of innovation ... -
La producción y gestión del conocimiento científico y tecnológico en el CNIA: una experiencia prospectiva
Schuff, Paula Veronica; Gonzalez, Leticia; Moltoni, Luciana Andrea; Sanchez, Guillermo; Carrapizo, Veronica Noemi; Cladera, Jorge Luis (Ediciones INTA, 2017)La contribución esencial que el presente ejercicio brinda es impulsar el fortalecimiento de los vínculos entre práctica científica, anclaje territorial y visión de futuro. Con ello, se recrea una cultura de trabajo que ... -
Sous vide cooked beef muscles: effects of low temperature–long time (LT–LT) treatments on their quality characteristics and storage stability
Vaudagna, Sergio Ramon; Sanchez, Guillermo; Neira, Maria S.; Insani, Ester Marina; Picallo, Alejandra; Gallinger, Maria M.; Lasta, Jorge Augusto (Wiley, 2002-04)Beef muscles were sous vide cooked by applying different low temperature-long time treatments and changes in their physical properties were measured. The effects of selected treatments on pasteurization values and chilled ... -
Soy protein isolate added to vacuum-packaged chorizos: effect on drip loss, quality characteristics and stability during refrigerated storage
Porcella, Marcela I.; Sanchez, Guillermo; Vaudagna, Sergio Ramon; Zanelli, Marta L.; Descalzo, Adriana Maria; Meichtri, Lelis Hemil; Gallinger, Maria M.; Lasta, Jorge Augusto (Elsevier, 2000-09-15)Chorizo is a raw sausage, which is manufactured with beef, pork meat and pork fat, additives and spices. In Argentina, the expenditure of chorizo is through butchery and supermarkets where the product can be found packaged ... -
Tecnología y Sociedad. Análisis de procesos de innovación y cambio tecnológico en diversos territorios rurales de Argentina
Carrapizo, Veronica Noemi; Escola, Fernando; Giordani, Gabriela; Sanchez, Guillermo; Paredes, Maria De Los Angeles; Bodrero, Mercedes Daniela; Brieva, Susana Silvia; Juarez, Paula (Ediciones INTA, 2018)El libro demuestra a través de datos que, ante un desafío tan relevante es indispensable articular la investigación y el desarrollo tecnológico, la extensión y la transferencia tecnológica, la vinculación tecnológica, ... -
Warmed-over flavour analysis in low temperature–long time processed meat by an “electronic nose”
Grigioni, Gabriela Maria; Margaria, Carlos Alberto; Pensel, Norma Ana; Sanchez, Guillermo; Vaudagna, Sergio Ramon (Elsevier, 2000-04-18)The ability of an electronic nose, comprising 32 conducting polymer sensors, to identify and classify warmed-over flavour (WOF) aroma in bovine semitendinosus muscle, processed by vacuum cook-in-bag/tray technology (VCT) ...